Йорданската армия повтори днес намерението си да държи границата със

...
Йорданската армия повтори днес намерението си да държи границата със
Коментари Харесай

Йордания продължава да държи границата си затворена за сирийски бежанци

Йорданската войска повтори през днешния ден желанието си да държи границата със Сирия затворена за десетките хиляди сирийци, бягащи от сраженията в южните сирийски територии, съобщи Франс прес.
Командващият северния йордански боен окръг военачалник Халед ал Масаид съобщи пред Франс прес, че управляващите се опасяват да не би измежду бежанците да има скрити бойци.

"Около 95 000 разселени сирийци дойдоха покрай йорданската граница, откакто са избягалиа от военните интервенции на сирийската войска в южните елементи " на Сирия, сподели той.

Силите на режима на президента Башар ал Асад, подкрепени от съветския си съдружник, започнаха на 19 юни атака за да си върнат бунтовническите територии на провинция Дераа, която граничи с Йордания.
Границата сред Йордания и Сирия е затворена, само че йорданската войска изпраща филантропична помощ на блокираните сирийци, като 86 нейни камиона им доставят по заповед на военачалник Масаид хранителни артикули и питейна вода.
Въпреки апелите на Организация на обединените нации към Йордания за отварянето на границите, управлението на страната удостовери, че това няма да се случи и че няма повече опция да приютява сирийци на своя територия.
Йордания е приела по данни на Организация на обединените нации близо 650 000 сирийски бежанци. Властите в Аман обаче правят оценка броя им на 1,3 милиона, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР