Йорданова подписала Протокол за заплащане на доброволни вноски от страна

...
Йорданова подписала Протокол за заплащане на доброволни вноски от страна
Коментари Харесай

Защо Йорданова не казва колко пари са дали на Венецианската комисия?

Йорданова подписала Протокол за възнаграждение на доброволни вноски от страна на България в интерес на Венецианската комисия и Европейския съд по правата на индивида. Това е информацията, поместена в едно от няколкото От обявата не излиза наяве обаче какъв тъкмо е този протокол, нито какъв брой тъкмо пари са били дадени.

Затова при инспекция откриваме техния прочит на срещата на Йорданова с Бьорн Берге, зам.-генерален секретар, а точно: подписан е протокол за непринудено подаяние от страна на България в поддръжка на напъните на Венецианската комисия “за поощряване развиването на демократични институции, учредени на ценене на върховенството на закона и правата на човека”. И тук липсва конкретика. Но се открива забавен детайл…

Оказва се, че България е дарила непринудено 10 хиляди евро на Венецианската комисия на 12 май. Не е ясно от къде тъкмо са пристигнали тези пари, само че по всяка възможност те са от бюджета на правосъдното министерство. В този смисъл не би трябвало да има нещо съмнително в дейностите на правосъдната министърка. Въпросът е - за какво тогава сумата не е оповестена? Да не би някой да се тормози от социална реакция?

Питам единствено.

А другояче министър председателят Кирил Петков даде обещание бистрота при всеки масраф и всичко да е изцяло обществено. Чудесно. Но никой да вземем за пример не знае къде отиват тези многомилиардни външни вложения, за които ни обясниха наскоро, или каква тъкмо е сделката със Съединени американски щати за втечнените горива.

Господа ръководещи, един съвет - като кажете “А”, кажете и “Б”. Иначе няма смисъл.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР