Йорданка Фандъкова напуска кметския стол на София догодина. Тя съобщи,

...
Йорданка Фандъкова напуска кметския стол на София догодина. Тя съобщи,
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова напуска кметския стол на София догодина

Йорданка Фандъкова напуща кметския стол на София следващата година. Тя заяви, че няма да взе участие в изборите през есента на 2023 година Това стана ясно от изявление на Бойко Борисов през днешния ден в Пловдив, до момента в който разглеждаше градеж на пречиствателна станция дружно с кмета на града Здравко Димитров.

Запитан дали партията ще издигне още веднъж Димитров за кмет, Борисов изясни, че двамата към този момент са се разбрали по този въпрос. „ Довършва си градежа на стадионите, на детските градини и си остава в партията. Това сме го договорили с него. Така е и с кмета на Бургас, и с кмета на София “, подмятна Борисов пред локални медии, представен от Дневник.

Кметовете на двете общини – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, бяха още веднъж дружно при рокадите в управлението на ГЕРБ през май 2021 година Двамата бяха заменени като зам.-председатели на партията от Томислав Дончев и Даниел Митов. Мотивът на Борисов за отстраняването им беше, че е по-добре те да се концентрират върху работата си като кметове.

Фандъкова е кмет на Столична община от 2009 година, когато на частични кметски избори смени на този пост Борисов, който тогава стана министър-председател. Досега тя е спечелила постоянните локални избори през 2011 година, 2015 година и 2019 година Кметът на Бургас Димитър Николов е на поста непроменяемо от 2007 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР