Йордания отмени срещата на високо равнище, която трябваше да се

...
Йордания отмени срещата на високо равнище, която трябваше да се
Коментари Харесай

Отменена е визитата на Байдън в Йордания. Той е потресен от трагедията болницата

Йордания анулира срещата на високо ниво, която трябваше да се състои през днешния ден в Аман с присъединяване на американския президент Джо Байдън и египетските и палестинските водачи, с цел да се разиска обстановката в Газа.

„ Сега няма смисъл да се приказва за нищо друго с изключение на за прекъсване на войната “. Това съобщи пред телевизия „ Ал Джазира “ йорданският външен министър Айман Сафади, представен от Ройтерс.

Служител на Белия дом сподели, че след гърмежа в болница в Газа, при който починаха към 500 палестинци, Байдън е отменил плануваната след идното му посещаване в Израел спирка в Йордания.

На път за Израел президентът Байдън изрази съболезнования за починалите при детонацията в болница в Газа, заяви Белият дом.

„ Президентът изрича най-дълбоки съболезнования за почтените жертви, починали при детонацията в болница в Газа. Той пожелава бързо възобновяване на ранените “, съобщи чиновник на президентството.

Американският президент е разговарял с краля на Йордания Абдула Втори и с премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Байдън е бил осведомен за нападението и от екипа си по национална сигурност и е разговарял по телефона с държавния секретар Антъни Блинкън, добави Белият дом.

Президентът съобщи, че е покъртен от детонацията в болница в линията Газа, при която починаха към 500 души. Той съобщи, че е наредил на екипа си по националната сигурност да събере информация какво тъкмо се е случило.

„ Разтърсен и надълбоко тъжен съм от детонацията в болничното заведение „ Ал Ахли Араб “ в Газа и ужасяващите човешки жертви “, призна в изказване Байдън на път за Израел.

„ Съединени американски щати са недвусмислено за запазване на живота на цивилните при въоръжени спорове. Скърбим за пациентите, медицински личен състав и други почтени хора, убити или ранени при тази покруса “, добави още той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР