Йордан Юруков е бивш футболист на ЦСКА, с който става

...
Йордан Юруков е бивш футболист на ЦСКА, с който става
Коментари Харесай

Йордан Юруков: ЦСКА загуби дербито с Левски, защото не игра като отбор

Йордан Юруков е някогашен футболист на ЦСКА, с който става 2 пъти първенец (2005 и 2008 г.), притежател на Купата на България с ЦСКА (2006). С " армейците " побеждава настоящия тогава европейски клубен първенец Ливърпул с 1:0 посред " Анфилд " на 23 август 2005 година Той асистира на голмайстора Валентин Илиев за победното попадение. В момента е треньор на Чавдар (Етрополе), където започва независимата му треньорска кариера . Роденият в Разлог някогашен футболист разяснява пред загубата на ЦСКА във " безконечното дерби ". "
" ЦСКА загуби дербито с Левски тъй като не игра като тим. Без да влизам в подробни елементи и да давам оценки или препоръки, само че Левски сподели отборна игра, дух и страховит колектив. Нещо, което не видях в ЦСКА. А в такива дербита тези неща са доста значими.
Липсата на почитателите на ЦСКА, които за първи път от доста години оставиха Секгор „ Г “ празен, също оказват голямо въздействие на футболистите в такива мачове. Десетки други някогашни футболисти на двата тима са го казвали, че когато имаш цялостна естрада зад себе си, в действителност не можеш да не се чувстваш задължен да дадеш максимума от себе си. Празният бранш с почитателите на ЦСКА е болежка и тъга… Дано час по-скоро всичко това. 
Колкото повече конкурентни тимове имаме на Лудогорец, толкоз по-добре. Защото истината е, че Лудогорец е клубът, който е едно равнище над останалите и всички би трябвало да се стремят да го доближат. Радващото е, че се появяват съперници, тъй като по този начин и самият Лудогорец ще се развива и ще стане по-силен. Тогава ще се показва добре и в евротурнирите. Защото никой няма потребност от лесни мачове и слаби съперници, приказвам и за Лудогорец. Когато имаш вътрешна конкуренция и играеш съществени дуели, това те държи в кондиция. Що се отнася до апетитите на останалите тимове – ще им бъде доста мъчно. Може да стане нещо инцидентно, само че Лудогорец работи и се развива доста вярно и за мен доста мъчно на този стадий някой би го свалил от трона ", безапелационен е Юруков. 
Той разкри и упоритостите си отпред на Чавдар да построи боеспособен тим, който да гони допустимо най-предно класиране. " Когато пристигнах, моите цели съответстваха с тези на управлението, изискванията за работа са на извънредно равнище и в този момент ни остава единствено да работим. Напълно съм наясно, че с цел да създадем конкурентен тим на останалите, ни би трябвало време, само че това време никой не ти го подсигурява. Така че работим и ние можем да спечелим това време. Личните ми цели са да намерим място в професионалния футбол и  работим да ги реализираме. Разполагаме с група от играчи, които са душевен устойчиви, опитни са и имат зад тила си много мачове - Мартин Василев, Тони Стоичков, Николай Ботев, Николай Иванов, Костадин Котев, Андон Гурещов, Павел Головодов и други. Тези футболисти са доста опитни и оказват помощ на целия тим.  Със сигурност за всеки един град е значимо да има локални футболисти в тима. Държа на това извънредно, тъй като и аз потеглих от по-малък град – Разлог, и знам какво е да играеш в родния си град за родния си тим. В Етрополе имаме локални момчета, а и опитваме да дадем път на някои юноши от школата. Някои от тях предходната година направиха дебют за първия тим, сега имам няколко играчи, които упражняват непрекъснато с нас. Търпението към младите е основният фактор. Трябва да сме наясно, че при тях ще има спадове, ще има и по-добри мачове. Спадовете може да продължат не един и два мача, а по-дълго време. Тогава ние би трябвало да работим с тях, с цел да понижим тези амплитуди в представянето им. Ние не даваме ли път на младите, за какъв футбол и бъдеще приказваме?! Не е елементарен развой, само че това е пътят. Но пък въпреки това младите би трябвало сами да си заслужат мястото в тима, а не разчитат, че единствено тъй като са млади, ще играят ", добави Юруков.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР