Йордан Йорданов-Пиката е легенда на Левски. С отбора е два

...
Йордан Йорданов-Пиката е легенда на Левски. С отбора е два
Коментари Харесай

Йордан Йорданов пред Efirbet: Дано мачът с Берое е повратна точка за Левски този сезон

Йордан Йорданов-Пиката е легенда на Левски. С тима е два пъти първенец и три пъти е вдигал на Купата на страната. Остава в историята на „ сините “, като футболистът, вкарал победната дузпа за детронирането на Аякс. Играе и при историческите победи над Барселона с 5:4, когато осъществя два гола, и над Атлетико (Мадрид) с 2:1.
В изявление за Йордан Йорданов разяснява сегашното на обичания си Левски и разкрива дали мачът с Берое може да се окаже повратна точка за „ сините “ през този сезон.
Г-н Йорданов, по какъв начин сте и с какво се занимавате сега?
Благодаря, добре се усещам. Поставиха ми първата ваксина, след дни ще ми слагат и втората, и в края на месеца ще отскоча за 20 дни до Кипър, където бях 35 години. Иначе в този момент пребивавам в Елин Пелин, в апартамент, даден ми преди време от Левски, и упражнявам 18 деца на възраст 13-14 години в частна школа. След като през април се завърна от Кипър, ще продължа работа с моите гении.
Как видяхте Левски против Берое?
Харесаха ми през второто полувреме. Бориха се момчета, играха с готовност и мисъл. Търсеха гола настървено и рационално, справедливо завоюваха.
Найджъл Робърта изригна с хеттрик. Ще загуби ли Левски, в случай че го продаде в този момент?
Със сигурност. Аз доста бих желал той да остане. Имаме потребност от подобен човек в офанзива. Робърта е измежду дребното ни качествени играчи.
Може ли Левски да завоюва Купата?
Зависи кой ще ни се падне на ¼-финалите. Ако е допустим противник и го отстраняваме, отиваме на втората най-висока фаза – ½-финал, и там към този момент задачата става една – трофеят.
Възможно ли е мачът с Берое да се окаже повратна точка за Левски този сезон?
Силно се надявам да е по този начин. Тази победа ще увеличи самочувствието на играчите и ще им вдъхне убеденост. Но тази победа няма да има смисъл, в случай че не бием и Ботев (Пд). Въодушевен съм и в неделя ще отида на нашия стадион.
Иначе какво мислите за играта на Левски в първите пролетни мачове от шампионата?
Като цяло не са добре нещата. Не сме в добра спортна форма и не играем както отива на Левски.
Какъв Левски желаете да гледате?
Левски постоянно е играл атакуващо и зрелищно. Винаги сме имали играчи, които да вършат играта, да подават за голове, да вкарват голове. Сега такива играчи не виждам, с минимални изключения. В последния ни турнирен мач, ЦСКА 1948 сътвориха 6 положения, ние – едно. Това е обидно за Левски. Какво вършат нашите халфове? Навлизат 20-30 метра в половината на противника и до такава степен.
Новите чужденци ще вдигнат ли равнището на Левски?
Има „ положителни чужденци “ и „ чужденци “. При нас сега са чужденци. Допреди мача с Берое тимът ни изглеждаше в меланхолия, тимът ни беше деформе. Големият проблем е, че на Левски му трябват качествени играчи, а ние нямаме такива сега.
Все отново би трябвало да мине време, с цел да се приспособяват попълненията към новата конюнктура и условията на треньора?
Колко да ги чакаш? В някои по-малки клубове може да ги чакат да се приспособяват 2-3 месеца, само че в Левски, откакто тренираш 10 дни, би трябвало да показваш, че имаш качества за този огромен клуб. За 2-3 мача към този момент вече би трябвало да си убедил всички, че са създали верен избор с теб. А те към този момент минаха 3 мача през пролетта и сякаш на множеството футболисти синята фланелка им „ тежи “.
Намеквате, че новите не са верните играчи за „ сините “?
Аз не знам по какъв начин са ги избирали, ние бяхме зле с парите и не можеше да слагаме условия. Някои от новите може да са имали благополучен ден, като са ги гледали, и откакто нямат високи финансови искания, елементарно се е стигнало да трансфер.
Ще успее ли Наско Сираков да извади Левски от дълбоката рецесия?
Наско е съществено момче и футболно име. Контактите му във футбола и престижът ще му оказват помощ да обезпечава по-стойностни попълнения отсега нататък, защото към този момент сме по-добре с парите и се стабилизираме финансово. 
Произвежда ли школата на Левски футболисти  за представителния отбор?
Имам взор върху всички възрасти. Разполагаме с нелоши дечица, имаме и перспективни юноши, само че единствено с тяхното налагане при мъжете няма да се получи. Трябват ни класни попълнения, и от България, и извън. Иначе Илия Юруков ми направи положително усещане против Берое, в Мартин Петков също има самун.
Справя ли се Славиша Стоянович?
Не мога да кажа нещо неприятно за сърбина. Той се старае и работи с готовност, само че когато един треньор няма огромно качество в състава, е мъчно да успее. Особено, когато приказваме за Левски.
Къде виждате Левски в крайното класиране?
Шестото място ще е огромен триумф. За Европа още нямаме тим, а и с този тим няма гаранция, че в случай че приключим седми, ще спечелим баража за Лига Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР