Йордан Стоев, Калина Чапкънова и Георги Кузманов от ВСС са

...
Йордан Стоев, Калина Чапкънова и Георги Кузманов от ВСС са
Коментари Харесай

Трима от противниците на Гешев във ВСС са извикани на разпит

Йордан Стоев, Калина Чапкънова и Георги Кузманов от Висш съдебен съвет са призовани на разпит във Върховната касационна прокуратура 10 дни откакто те желаеха оставката на Иван Гешев като основен прокурор.

Стоев дефинира случилото се като " обикновен опит за заплашване " и се усъмни в корист с правото, тъй като не е разследван от първоинстационна прокуратура, а от ВКП.

" Когато ме извикат във ВКП, каквото се направи, няма да предстои на обжалване ", сподели той.

Йордан Стоев беше индивидът, който бе записан да увещава Гешев да подаде оставка като " вестоносец " на неназовани политически играчи от името на " Банкята " - т.е. Бойко Борисов.

" Мога да виждам сътрудниците си и всички хора в очите ", споделя той, представен от " Лекс ".

Според него записът, излъчен от Гешев, бил " операция, която цели да се отклони вниманието от процедурата и да се основат процедури пречи и да се окаже напън върху от ден на ден и повече хора ".

В четвъртък Висш съдебен съвет се събра, с цел да реши какво да прави с настояването за отстраняването на основния прокурор.

Гешев се е явил на съвещанието, съпроводен от юрист Радостина Константинова-Томова. Според " Лекс ", тя е съучастник в сдружението " Константинова и Ковачева ", а преди години е била част от екипа на „ Батков и с-ие “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР