Йордан Петров бе оправдан от Варненския окръжен съд по делото

...
Йордан Петров бе оправдан от Варненския окръжен съд по делото
Коментари Харесай

Доживотна присъда за убийството на полицай във Варна

Йордан Петров бе оневинен от Варненския областен съд по делото за тройния разстрел в село Куманово

Варненският апелативен съд удостовери доживотната присъда на Йордан Петров за убийството на служителя на реда Филип Филипов на 16 януари 2001 година във Варна. Пресслужбата на съда напомня, че през 2002 година Йордан Петров беше оневинен от Варненския областен съд по делото за тройния разстрел в село Куманово през 1999 година – на полякинята Анна-Мария (42 г.), българския ѝ брачен партньор Стефан Костадинов (52 г.) и брат ѝ Ян Мусик (48 г.) и наказан за серия от грабежи, палеж и владеене на огнестрелно оръжие и муниции. Тази присъда бе променена през януари 2003 година от Варненския апелативен съд, който му присъди доживотна присъда при специфичен режим за съучастничество със Златин Златинов в убийството на служителя на Министерство на вътрешните работи.

След като Върховен касационен съд удостовери това наказване, присъдата влезе в действие през юли 2004 година. Извършителите на тройното ликвидиране останали неразкрити дълго време. Тройната екзекуция почнала да се разплита на 16 януари 2001 година Тогава на кръстовището на улиците " Дрин " и " Самсаров " бяха простреляни двама служители на реда – сержантите Филип Филипов и Ивайло Иванов. Третият – Венцислав Илиев, се отърва без пострадвания. След едноседмична кома Филипов издъхна в болничното заведение.

На мястото на престъплението бе открита персоналната карта на Златин Златинов. Впоследствие се оказало, че малко преди този момент нарушителите пробвали безрезултатно да разбият бижутерски магазин. След стрелбата Йордан и Златин избягали.

Полицаите разкрили квартира, употребена от двамата подсъдими като базов лагер. В жилището бил открит и фотоапарат " Канон ", благосъстоятелност на убитите Стефан и Анна-Мария.

По-късно Петров е бил арестуван в Дряново, а Златин се самоуби в къщата на дядо си, до момента в който е бил търсен за закононарушенията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР