Йордан Лечков даде обширно интервю за dsport и Дарик радио.

...
Йордан Лечков даде обширно интервю за dsport и Дарик радио.
Коментари Харесай

Лечков: Всички решения на БФС са нелегитимни! В националния има футболисти, които пет месеца не са получавали заплати

Йордан Лечков даде обстойно изявление за dsport и Дарик радио. Той направи разкрития за БФС, Конгреса и съобщи, че има футболисти в националния тим, които не са получавали заплати от клубните си отбори към този момент пет месеца.

Лечков е безапелационен, че всички взети решение от БФС до този миг са нелегитимни и още веднъж акцентира, че и не е подал оставка си, тъй като случилото се след България - Англия 0:6 по негови думи е " обезчестяване измежду бял ден ".

„ От първия ден съм ви споделил моята позиция и от този момент си заставам на нея. Нещата, които се случиха, мисля че е ясно на всички, че би трябвало да гледате Устава “, стартира Лечков.

„ Аз не бих се концентрирал върху делото за вписването на Касабов в Регистъра, тъй като беше от дълго време. Така или другояче имаме плануван Конгрес. Както се обърнах към съда за вписването, по този начин съм подал тъжба до администрацията на БФС за разглеждане на целия проблем. Трябва да се концентрираме върху разпоредбите. Дори да са неприятни, те би трябвало да се съблюдават. Затова към днешна дата настоявам, че погрешно беше поискана оставка и погрешно подадена “.

„ Точно по този начин е. Всички решения на БФС до този миг са нелегитимни. Затова тогава приканих да се концентрираме върху Устава. Когато се нанесе слон в стъкларски магазин, се получава по този начин “, съобщи той.

„ Казвам ви, че имаме решение на Върховен съд. Ако се сещате за проблема Порточанов преди този момент. Има ред, по който би трябвало да се желае ексклузивен Конгрес. Подразбира се от Устава, че в случай че 1/3 от футболните клубове желаят ексклузивен конгрес, тогава се привиква подобен. Може да го няма написано, само че то се подразбира “.

„ Именно едно управление не може да има по-малък мандат от четири години. Ако целият Изпълком си беше подал оставките, тогава можеше по същия ред 1/3 от клубовете, които гласоподават за президент, да изискат Конгрес и цялостен мандат. За оставките мога да приказвам за себе си. Ако някой от вас ми покаже писмо с категорично мое предпочитание и автограф, че се отхвърлям да съм краткотрайно изпълняващ.. Такъв е редът. Подписал съм се на присъствен лист, а не на писмен отхвърли. Тогава още споделих на сътрудниците, че няма да подам оставка, тъй като това е обезчестяване измежду бял ден “, счита членът на Изпълкома.

„ Ще видите кои подадоха оставка и кои не, като ви дава стенограмата. Не желая да атакувам сътрудниците. Ние сме много незащитени, а сме самостоятелна федерация. Ние се самофинансираме, а това беше груба интервенция в организацията ни. Ние сме под шапката на ФИФА и УЕФА “.

„ Когато ФИФА и УЕФА пратиха човек за инспекция, с нашите ходове предотвратихме да не бъдем извадени от всичките надпревари на националните тимове. Това беше опасността, тъй като се третираше като държавна интервенция в самостоятелна организация “, споделя някогашният национал.

„ Въпросът е под какъв напън Боби Михайлов подаде оставка. Доколкото долавям той си е подал оставката поради шестте гола на Англия против България, а всички помните за какво си подаде оставката. Затова споделих доскоро, че е обезчестяване измежду бял ден.

Как желаете да имаме футбол? Онзи ден на мача с Швейцария, имаше петима футболисти в нашия тим, които от месеци не са взимали заплати. Това ново ли е за вас? Каква виновност има БФС за финансовото положение на клубове? Какво може да се направи, когато против нас излиза един футболист, който коства повече от целия ни народен тим? Как можем да се равняваме с Швейцария? Обирам негатива аз. Преди 10 години споделих, че нямаме класни играчи. Всички почват да повтарят, че липсва класа. Аз от 10 години го приказвам “.

" Вече 21 година Йордан Лечков дава от фамилния си бюджет пари за развиването на детско-юношеската школа. Продължаваме да поддържаме терени. Аз мога да приказвам за себе си. Не мога да приказвам за другите.

„ Трябва да загатна, че под мое управление с Краси Балъков, на 95% бяхме подготвили една стратегия, която би трябвало да се показа и дружно с държавните органи да сложим началото на развиването на българския футбол. Програмата е подготвена и мога да ви я дава. Когато трябваше да я представим на държавното управление, ни беше поискана оставката “.

„ Колко пъти съм Ви казвал, че Борислав Михайлов е настоящият президент? Не го чувате за първи път. Към днешна дата е по този начин “, сподели още Лечков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР