Йордан Караджов днес навършва 71 годиниФронтменът на рок група Сигнал

...
Йордан Караджов днес навършва 71 годиниФронтменът на рок група Сигнал
Коментари Харесай

Йордан Караджов празнува рожден ден днес

Йордан Караджов през днешния ден навършва 71 години

Фронтменът на рок група " Сигнал " е роден на 20 януари 1952 година в София. " Да те копнея ", " Мина и Лора ", " Сляп ден " и паметната " Сбогом " - надали има българин, който най-малко един път в живота си да не е чул тези песни, даже и да не е почитател.

Йордан Караджов - фронтменът на емблематичната рок група " Сигнал ", е човек, който кара всеки да усеща по друг метод музиката на групата. Големият рокаджия, кумир на няколко генерации българи, е водач на група " Сигнал " от самото й основаване, както и композитор на множеството от хитовите им песни.

Бащата на Данчо е боксьор, само че е бил с артистичен гений, пял е в хор „ Кавал “. Данчо Караджов демонстрира певческия си гений още в учебно заведение, само че първите му съществени изяви са в група „ Кенари “. Първият му запис е на песента „ Дилмано Дилберо “ по аранжимент на Найден Андреев, сбъднат в Радио София през 1972 година.

Данчо Караджов е женен от повече от 30 години и има две деца – Даниел и Лора.

Любопитен факт е, че артистът има забележителна сбирка от над 40 китари, на които са свирили Джордж Харисън, Кийт Ричардс, Джими Пейдж, Браян Мей, Пол Стенли и други.

Да е цветущ, здрав и въодушевен!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР