Йордан Гълъбов записа историческо класиране за българската фехтовка, след като

...
Йордан Гълъбов записа историческо класиране за българската фехтовка, след като
Коментари Харесай

`Йордан Гълъбов с историческо класиране на шпага

Йордан Гълъбов записа историческо класиране за българската фехтовка, откакто се класира седми на шпага на Европейското състезание за мъже и дами в Пловдив.

Гълъбов дебютира в съревнование при мъжете от сходен сан и влезе в топ 8, което не се е случвало на представител на този спорт при мъжете и при дамите на европейско или на международно състезание от повече от 30 години.

Въпреки младостта си и неналичието на задоволително опит Гълъбов сподели доста добра игра и даде поръчка за съществено бъдеще в шпагата.

Той е ученик на фехтовален клуб НСА с персонален треньор Йордан Гълъбов – старши.

В първия ден от шампионата България беше показана от осем фехтовачи.

На шпага мъже участваха Йордан Гълъбов, Марин Атанасов, Пламен Диков и Кирил Маринов.

На рапира дами на пътеките в зала „ Колодрум “ излязоха Силвия Бажлекова, Йорданка Коцева, Биляна Манова и Виктория Пастърмаджиева.

На шпага мъже най-добре се показа Йордан Гълъбов. Той излезе от групите с три победи и две загуби и се класира непосредствено за втория кръг от елиминациите.

В първия си дуел, за място измежду най-хубавите 32 Гълъбов победи Николаус Бодокци от Германия с 15:10. В идната среща българинът в профил Гаетан Била от Франция с 15:13.

В дуела за място измежду най-хубавите 8 шпажистът ни записа нова победа – с 15:12 против Давид Наги от Унгария.

В срещата за място на полуфиналите Гълъбов отстъпи пред Матеуш Анткиевич от Полша с 8:15 и приключи конкуренцията на седмо място.

Кирил Маринов се класира 52-ри в шампионата и справедливо влезе измежду най-хубавите 64. Той излезе от групите с три победи и три загуби, а във втория кръг от елиминациите отстъпи пред Валерио Куомо от Италия със 7:15.

Пламен Диков приключи конкуренцията 77-и, откакто в групите записа една победа и пет загуби.

Марин Атанасов се класира 78-и с една победа и пет загуби в групите.

На рапира дами от българките най-добре се показа Виктория Пастърмаджиева, която се класира 49-а. Виктория записа в групите една победа и пет загуби.

Силвия Бажлекова, Йорданка Коцева и Биляна Манова приключиха надпреварата без победа надлежно на 52, 55 и 56 място.

Днесе европейското състезание продължава с конкуренциите на дами шпага и мъже сабя.

България ще бъде показана от Боряна Митова, Матея Петкова и Александра Сучкова на шпага, и от Виктор Филев, Никола Господинов, Иван Мандов и Тодор Стойчев на сабя.

 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР