Йончева за пореден път лъже. Снимката, която е показана, е

...
Йончева за пореден път лъже. Снимката, която е показана, е
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Йончева пак лъже за оградата по границата

" Йончева за следващ път лъже. Снимката, която е показана, е от края на септември. Неслучайно, тя е черно-бяла – с цел да не се виждат зелените листа на дърветата. Но дори на черно-бялата фотография е видно изобилието на листна маса. Какъв публицист би трябвало да си, още повече „ проверяващ “, откакто лъжеш без да ти мигне окото ". Това написа в профила си във Facebook вицепремиерът Валери Симеонов във връзка вчерашното присъединяване на Елена Йончева в утринния блок на Би Ти Ви, в което тя сподели нова фотография с опустошен сектор от оградата по границата.

Публикуваме целия текст без редакторска интервенция:

" Йончева за следващ път лъже. Снимката, която е показана, е от края на септември. Неслучайно, тя е черно-бяла – с цел да не се виждат зелените листа на дърветата. Но дори на черно-бялата фотография е видно изобилието на листна маса. Какъв публицист би трябвало да си, още повече „ проверяващ “, откакто лъжеш без да ти мигне окото.

Пораженията по оградата от проливните дъждове, два пъти по-обилни от пороите в Германия и Гърция, предизвикали десетки жертви, бяха отстранени в границите на 4-5 дни от компаниите, направили построяването. Явно политическата поръчка е по-важна от обективната истина. Ето по какъв начин е изглеждал през вчерашния ден, в 09:52 сутринта (2 часа след лъжите на Йончева) въпросният сектор. Оградата е възобновена още при започване на октомври във типа, в който е на фотографията (т.е. 4-5 дни след стихията).

Кому служат тези обикновени неистини и операции? Не е ли транспарантен претекстът за студийният слалом на опозорилата публицистиката персона? Имат ли стойност понятията „ професионална част “, „ достолепие “ и „ морал “ за авторката на скъпоплатените телевизионни операции на госпожа Телевизионна Лъжа?

Как може да ръсиш глупотевини в народен ефир, от рода на изказванието, че Би Би Си са били тук и са правили следствие, като е обществено известно, че западните медии повтарят папагалски информация, подадена от техните репортери в България.

В изявлението, без каквито и да било доказателства, непрестанно се повтаряха обвинявания за „ голяма корупционна договорка “, „ търговия с националната сигурност “, „ продават ни по най-евтиния метод “ на правилото една неистина, повторена 100 пъти, става истина. Заобиколен беше и директния отговор на въпроса за цената на гръцката ограда – дали е с включен път или не – за сметка на намеци, квалификации и откровени неистини.

А на обвиняванията, че „ господин Симеонов не е ефирен кино критик “, ще отговоря, че не е нужно да съм подобен, с цел да дам оценка, че филмът е манипулативен и отегчителен. Все отново, за информация на госпожа Йончева, режисирани от мен филми са носители на някои от най-престижните награди в България, в това число първа премия „ Осмата муза на НДК “ за документалния сериал „ Кольо, това е “ – отдаден на великия Николай Хайтов. Носител съм и на редица награди на одобрени фестивали като „ Българската Европа “, в това число за „ Най-добри вести за рядко-срещана проверяваща публицистика “, няколко награди в категория „ Превенция за битка с корупцията “, както и първа премия за „ Анти-корупция “ за предаването „ Според закона “, и други Интересно ми е с какви награди може да се похвали госпожа Йончева, с изключение на с съветски?

Добре е най-накрая госпожа Йончева да стартира да работи с обстоятелства за същинската дължина на оградата (235.661, а не 200 км.), стойност (180 млн., а не 200 млн. лева.), междинна стойност на линеен метър (750, а не 1000 лева.). Добре е също и когато хвърля обвинявания, да ги потвърждава, а когато види нещо положително – да го признае.
тагове елена йончева ограда граница валери симеонов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР