Йонас Вингегор спечели 16-тия етап в Тур дьо Франс и

...
Йонас Вингегор спечели 16-тия етап в Тур дьо Франс и
Коментари Харесай

Вингегор нанесе съкрушителен удар по Погачар с победа в часовника в Тура

Йонас Вингегор завоюва 16-тия стадий в Тур дьо Франс и нанесе пагубен удар по главния си противник за крайния триумф Тадей Погачар. Шампионът от 2022 година победи в самостоятелното тичане по часовник с дължина 22.4 км.

Той измина дистанцията за 32:36 минути, а междинната му скорост беше 41.2 км/ч, имайки поради профила на стадия с две изкачвания.

Вингегор изпревари с 1.38 минути главния си противник Тадей Погачар. Той към този момент води пред двукратния победител (2020 и 2021) с 1.48 минути.

Трети в стадия приключи Ваут ван Арт, като съотборникът на Вингегор изостана с 2.51 минути. В топ 10 в 16-тия стадий влязоха Пейо Билбао (2.55), Саймън Йейтс (2.58), Реми Каваня (3.06), Адам Йейтс (3.12), Матиас Скйелмосе Йенсен (3.21), Мадс Педерсен и Давид Годю (3.31).

 Вингегор нанесе пагубен удар по Погачар с победа в часовника в Тура
© Reuters

" В доста моменти не чувах нищо по радиото, имаше доста аудитория. Чувствах се ужасно през днешния ден. това е най-хубавият часовник, който съм правил. Горд съм от резултата и достижението. Ако би трябвало да бъда почтен съм сюрпризиран от равнището, което демонстрирах ", разяснява Вингегор след стадия.

" Все още има много сложни стадии до края на надпреварата. Трябва да продължим да се борим ".

Той разказа и тактиката си в бягането по часовник.

" Часовникът беше разграничен на 4 елементи. Имаше равнинни елементи, където да се възстановиш малко, само че и да продължиш да натискаш и несъмнено най-важни бяха изкачванията. Горд съм и съм сигурен, че у дома са горди. Това е първата ми победа в часовник в Тур дьо Франс ", добави датчанинът.

В генералното класиране разликите станаха още по-големи, като Адам Йейтс излезе трети, само че е на 8.52 минути зад жълтата фланелка. Британецът е единствено с пет секунди пред Карлос Родригес.

В сряда следва кралският стадий, който включва 4 изкачвания и денивелация от 5200 метра в границите на 165 км.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР