Йога е учение, практикувано от хилядолетия, с цел постигане на

...
Йога е учение, практикувано от хилядолетия, с цел постигане на
Коментари Харесай

Ползите от Йога за женското здраве

Йога е обучение, практикувано от хилядолетия, за реализиране на душевно успокоение и хубост. Древната индийска философия употребява Йога в областта на различната медицина. В днешно време съществуват от ден на ден доказателства за лечебната мощ на Йога освен върху психическото, само че и върху физическото здраве. Йога може да се окаже извънредно ползотворна за, хора страдащи от болки в гърба и кръста, хронично главоболие, бодърствуване, затлъстяване, болки в шията, стомашно разстройство, стрес, меланхолия и високо кръвно налягане. Смята се, че единствено след 8 седмици постоянно упражняване се усъвършенства подвижността и гъвкавостта с 35%. Резултатът – засилен имунитет, нараснала жизнеспособност и закъснение на процесите на стареене! Вижте за какво още практикуването на Йога е толкоз потребно за дамите.

Намалява равнищата на стрес

Ежедневният стрес има редица отрицателни последици за физическото и прочувствено здраве. Като по-чувствителни, дамите претърпяват нещата край тях доста по-емоционално. Йогата е чудесна процедура, която може да им помогне да понижат доста равнищата на стрес, тревога и да балансират.

Развива позитивните качества

Постоянство, доброжелателност, самонадеяност, дисциплинираност, любов, равновесие, другарство, пълноценност, възторг, триумф, отдаденост, спокойствие… Хората към вас – семейство, другари, родственици, познати също ще са доста удовлетворени от общуването с вас, тъй като ще усетят позитивната смяна в връзките ви.

Дишането ви ще се усъвършенства

Ще се научите по какъв начин да дишате вярно, ще увеличете потенциала на белите си дробове и ще се изморявате по-трудно. И щом придвижите знанията от залата в всекидневието си всичко ще е по-различно.

Намалява възпаленията в тялото

Отново стресът, заседналият метод на живот, нездравословното хранене и нездравословните привички, могат да провокират възпаления в тялото, намаляване на имунитета. Възпалителните процеси могат да доведат до редица съществени болести, като рак, диабет и сърдечни болести.

За по-здраво сърце

Още една причина да практикувате йога постоянно е, че тя усъвършенства здравето на сърцето. Здраво функциониращото сърце, подсигурява, че тялото ви се доставя съответно с нужните хранителни субстанции. Кръвообращението е нормализирано, кръвното налягане също.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР