Йоана Илиева завърши 11-та, а Олга Храмова е 15-та в

...
Йоана Илиева завърши 11-та, а Олга Храмова е 15-та в
Коментари Харесай

Йоана Илиева завърши 11-та, а Олга Храмова 15-та на турнира за Световната купа на сабя в Алжир

Йоана Илиева приключи 11-та, а Олга Храмова е 15-та в първото съревнование за Световната купа на сабя дами. Турнирът се организира в Алжир, а в самостоятелната конкуренция участваха 154 фехтовачки от 30 страни. В надпреварата се включиха още три българки, като Емма Нейкова е 62-ра, Калина Атанасова 108-а, а Белослава Иванова – 119-та.

В Алжир участваха всички звезди на международната фехтовка, а конкуренцията беше голяма. Класирането на две българки в топ 16 на международния хайлайф е чудесно начало на сезона, в който ще бъдат разпределени квотите за олимпийските игри в Париж 2024.

Йоана Илиева стартира присъединяване си в шампионата непосредствено от втората му фаза – елиминациите на 64-те най-хубави. В първата си среща тя победи Фелис Хербон от Германия с 15:11. В дуела за място измежду най-хубавите 16 бронзовата медалистка от международното състезание в Милано в профил Валерия Болшакова от Азербайджан с 15:10. В срещата за място в топ 8 Илиева отстъпи с 11:15 пред Деспина Георгиаду от Гърция (четвърта в международната ранглиста) и се подреди на 11 място в крайното класиране.

Олга Храмова победи в първата си среща от дуелите на най-хубавите 64 Анна Башта от Азербайджан с 15:14. В елиминацията за място измежду най-хубавите 16 Храмова се наложи над Арачели Наваро от Испания с 15:13. В срещата за място в топ 8 българката отстъпи пред Мартина Кричио от Италия (N 6 в международната ранглиста) и приключи шампионата на 15 място.

В първата си среща от най-хубавите 64 в шампионата Емма Нейкова се изправи против извънредно мощната Теодора Гонтура от Гърция (трета в ранглистата), отстъпи с 9:15 и завърши конкуренцията на 62 място.

В неделя шампионатът продължава с отборната конкуренция. Българският тим в състав Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова, под управлението на националния треньор Ивайло Воденов, излиза във втория кръг от елиминациите против сабльорките на Испания.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР