Йоана Георгиева осигури на България първа олимпийска квота в кану-каяка

...
Йоана Георгиева осигури на България първа олимпийска квота в кану-каяка
Коментари Харесай

България с първа квота за Париж 2024 в кану-каяка

Йоана Георгиева обезпечи на България първа олимпийска квота в кану-каяка за Игрите в Париж през 2024-а година, оповестиха от родната федерация на формалния си уебсайт.

Квотата на Георгиева идва в дисциплината едноместен каяк 500 метра и стана факт, защото нашето момиче зае второ място във край " В " по време на международното състезание в Дуисбург, Германия преди две седмици.

Припомняме ви, че през месец юли тази година пък Йоана Георгиева завоюва златен орден на 200 метра едноместен каяк и сребърно отличие на 500 метра едноместен каяк по време на международното състезание за младежи и девойки до 23 години в Аурондзо, Италия.

" На 04.09.2023г. в офиса на БФКК и БОК постъпи писмо от Международната федерация по кану – каяк, с което ни осведомят, че имаме квота на К1 500м дами, в лицето на Йоана Георгиева.

Йоана Георгиева се класира 2-ра в " Б " финала на международното състезание в Дуисбург, Германия, което се организира от 21-27.08.2023г., по този начин тя завоюва първата квота за България в кану–каяка за Олимпийските игри в Париж през 2024г.

Месец преди този момент Йоана Георгиева завоюва купата на 200 метра едноместен каяк при девойките до 23 години на Световното състезание по кану-каяк в Аурондзо, Италия и сребърен орден - в дисциплината К1 500 м ", се споделя в известието на Българската федерация по кану-каяк (БФКК).

Със извоюваната квота на Йоана Георгиева България ще продължи традицията да има най-малко един собствен представител в кану-каяка на всяка една Олимпиада непроменяемо от Игрите в Рим през 1960-а година. В исторически проект пък този спорт е донесъл на страната ни общо 17 медала от най-големия състезателен конгрес - 4 златни, 5 сребърни и 8 бронзови.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР