Йоан Матев, който е обвинен за убийството на Георги Игнатов

...
Йоан Матев, който е обвинен за убийството на Георги Игнатов
Коментари Харесай

Апелативният съд не пусна Йоан Матев от ареста

Йоан Матев, който е упрекнат за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година, остава в ареста. В решението на Софийския апелативен съд се показва, че Матев е направил действие с висока социална заплаха, заради което той би трябвало да остане зад решетките.

Припомняме, на 9 октомври, понеделник, Софийският градски съд реши да не почете молбата на Йоан Матев за по-лека мярка за неотклонение. Тогава съдът също реши, че има заплаха Матев да извърши ново закононарушение или да се укрие, а събраните улики доказавали, че обвиненият е създател на действието . Това решение подлежеше на обжалване пред САС.

 След 7 месеца в ареста, упрекнатият за убийството в Борисовата остава там
След 7 месеца в ареста, упрекнатият за убийството в Борисовата остава там

Решението на съда предстои на обжалване

Матев е в ареста от 22 февруари тази година - оптималният законов период за неговото задържане изтича скоро. Конкретно в този случай срокът за задържане е 8 месеца, тъй като по време на убийството на Георги Йоан е бил малолетен. Ако се потвърди виновността, Матев може да бъде наказан на наказване " отнемане от независимост " за период от 5 до 12 години.

В правосъдната зала е станало ясно, че следствието е на финала си , заяви БНР. Материалите на родителите на убитото момче са предявени още през месец септември, само че от месец към този момент те не могат да бъдат връчени на Йоан и юристите му.

В правосъдната зала и този път отбраната на Йоан и държавното обвиняване са спорели за тежестта на на доказателствата, уличаващи Йоан Матев за убийството в Борисовата градина. Според юриста на обвинения доказателствата са спорни и съзнателно нагласени. Според държавното обвиняване обаче доказателствата са косвени, само че задоволителни.

 Съдът не пусна на независимост килъра на Георги от Борисовата
Съдът не пусна на независимост килъра на Георги от Борисовата

Йоан Матев е престъпно проявен и за кражба

Припомняме, Йоан Матев беше упрекнат за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 година Убийството беше осъществено против бариерите на двора на БНР. Момчето е имало среща с другари малко по-късно, а откакто е бил намушкан е съумял да се обади по телефона на приятелката си. Тя подала сигнала към тел. 112.

Дни след действието на уеб страницата си Министерство на вътрешните работи беше оповестен видеоматериал , показващ по какъв начин юноша бяга от региона на закононарушението, с зов за подпомагане за изясняване на самоличността на бягащия хипотетичен причинител на убийството.

 Йоан направил убийството в Борисовата, до момента в който се
Йоан направил убийството в Борисовата, до момента в който се " мотаел "

Йоан Матев беше оставен в ареста от Софийски градски съд

Йоан Матев беше арестуван от полицията при започване на тази година, близо година и половина след осъществяването на действието. Тогава брата на арестувания заяви, че Йоан признал пред него за действието си. По-късно, по отношение на пояснение от роман на очевидец, беше открито и оръжието, с което Георги е бил намушкан.

След осъществяването на действието младежът трансформирал външността си напълно.

 Проверяват дали директорката на Матев го е прикрила за убийството в Борисовата градина
Проверяват дали директорката на Матев го е прикрила за убийството в Борисовата градина

Заплашват я до 5 години затвор

Припомняме и че при задържането на Йоан се появи информация, че шефът на учебното заведение, в което той учил, както и съученици на арестувания знаели за осъщественото от него закононарушение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР