Yettel има амбицията да трансформира и дигитализира изцяло бизнеса си

...
Yettel има амбицията да трансформира и дигитализира изцяло бизнеса си
Коментари Харесай

Джейсън Кинг: Имаме амбицията да станем напълно дигитален бизнес до края на 2025 г.

Yettel има упоритостта да трансформира и цифровизира напълно бизнеса си до края на 2025 година. Това разгласи основният изпълнителен шеф на компанията Джейсън Кинг по време на присъединяване си в полемиката „ Отключване на капацитета: Стимулиране на нововъведенията в Централна и Източна Европа ", която беше част от най-успешния конгрес за зелена промяна - Green Transition Forum 4.0, проведен за четвърта поредна година от Dir.bg и 3Е News.

По време на полемиката бяха разисквани развиването на стопанска система на високите технологии и нуждата от просвета на международно равнище, както и ролята на образованието в насърчаването на новаторското мислене. Модератор на полемиката бе Ирина Обущарова, съосновател и основен изпълнителен шеф на The Recursive, а в разискването взеха присъединяване също служебният министър на стопанската система и промишлеността доктор Петко Николов, ръководителят на Фонда на Европейския съвет по нововъведенията Светослава Георгиева и ръководителят на Съвета по нововъведения към министерството на нововъведенията и растежа Милена Стойчева. Началото на полемиката беше обещано от еврокомисаря за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Илиана Иванова.

Джейсън Кинг разгласи проектите на Yettel за цифрова промяна, както във връзка с самата компания, по този начин и за клиентите на оператора. За да реализира задачата си да се трансформира в изцяло цифров бизнес до края на 2025 година, той уточни три съществени сфери на работа. Първата е съществуването на добра телекомуникационна инфраструктура в страната, като сега 5G мрежата на Yettel обгръща над 200 обитаеми места или над 70% от популацията на страната. Втората е цифровата промяна на бизнеса на Yettel, както и дигитализацията на процесите и взаимоотношението с клиентите. Телекомът към този момент не употребява хартия както за вътрешните си процеси, по този начин и при обслужването на клиенти и комерсиалната активност. Целта на Yettel е през идващите 18 месеца клиентите да получат опция да взаимодействат с оператора напълно цифрово - от пазаруването на устройства и абонирането за разнообразни услуги, през заплащането за услугите и тяхното ръководство, до цялостното обслужване.

Като най-съществен фактор за цялостната цифровизация на бизнеса на Yettel, Джейсън Кинг уточни и третия приоритет, а точно надграждането на цифровите умения както на чиновниците на компанията, по този начин и на клиентите и цялото общество. Като част от своята обществено виновна стратегия Yettel поставя непрекъснати целенасочени старания, с цел да усъвършенства цифровите умения на деца, родители и учители. Само за последната година през стратегиите на компанията са минали над 60 000 души.

Като спомагателен образец за изгодите от дигитализацията, Джейсън Кинг уточни дигитализацията на Национално придвижване „ Опознай България - 100 национални туристически обекта " на Българския туристически съюз (БТС). В партньорство с БТС, операторът е цифровизирал хартиените паспорти за събиране на печати, които към този момент могат да се употребяват и в приложението на Yettel. Към него са добавени огромен размер в допълнение наличие под формата на аудио и видео истории, основани от български актьори, опция да се предложения другар в Движението и шест категории достижения, които носят присъединяване в игра с награди.

Тези начинания следват тактиката за стабилно развиване на Yettel, която беше показана през 2022 година и беше първата на телекомуникационен оператор в България. Тя обгръща четири основни области с съответни цели за всяка, които би трябвало да бъдат изпълнени до края на 2028 година: понижаване отпечатъка върху околната среда, развиване на технологии, които подкрепят устойчивото бъдеще, слагане на хората в центъра на всичко, което компанията прави и ръководство, учредено на честност и бистрота.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР