Yettel България“ ЕАД ще индексира месечните абонаменти на мобилни услуги

...
Yettel България“ ЕАД ще индексира месечните абонаменти на мобилни услуги
Коментари Харесай

Yettel увеличава цените на всички абонаменти с 15%, VIVACOM вдига месечните такси заради инфлацията - Общество

„ Yettel България “ ЕАД ще индексира месечните абонаменти на мобилни услуги с публично оповестения от Националния статистически институт (НСИ) средногодишен показател на потребителските цени (ИПЦ) за 2022 година, който е в размер на 15.3%.

Индексацията ще бъде отразена във фактурите, издавани от 5 февруари 2023 година, оповестиха от компанията. Индексацията ще се приложи за частните и бизнес клиенти, които употребяват мобилни услуги, според изискванията на подписаните контракти, прецизират от Yettel. 

По данни на Националния статистически институт насъбраната инфлация за първите 11 месеца на 2022 година е в размер на 15,80% и упованията са регистрираната годишна инфлация за 2022 година да остане на тези равнища. Поради тази причина и на съображение на Общите условия на Vivacom от февруари 2023 година, цената на месечния абонамент ще бъде увеличена с до 2 лева с Данък добавена стойност за всяка съществена и спомагателна услуга.

Промяната ще бъде отразена в месечните сметки, издадени през февруари 2023 г. 

Няма да бъдат индексирани обществени абонаменти и проекти за хора с увреждания, както и новите проекти Unlimited, които бяха показани и пуснати през есента на предходната година. Няма да има нарастване за услугите по контракти на клиентите на добитите оператори N3 и Net1, както и за услугите, за които е подписано съглашение за нов период на контракта след 1 януари 2023.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР