Йерусалим ще бъде столица на Израел независимо от резултатите от

...
Йерусалим ще бъде столица на Израел независимо от резултатите от
Коментари Харесай

Посланикът на Израел в ООН: Йерусалим ще бъде наша столица

Йерусалим ще бъде столица на Израел без значение от резултатите от гласуването и дебатите, съобщи израелският дипломат в Организация на обединените нации Дани Данон, представен от ТАСС.  

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция срещу признаването на Йерусалим за столица на Израел в отговор на решението на американския президент Доналд Тръмп.

„ Никакво гласоподаване няма да промени очевидната действителност, която е, че Йерусалим постоянно е бил и постоянно ще остане столица на Израел. Заедно със съдружниците ни продължаваме битката да историческа правдивост “, споделя дипломатът в публикувано документално изказване.

Той се възмути, че планът за резолюция се разисква в дните на Ханука – еврейския празник в чест на освобождението на Йерусалим през 2 век прочие Хр. и упрекна палестинците, че се пробват да „ пренапишат историята “.

В петък осведомителните организации оповестиха, че арабските страни ще внесат собствен план за резолюция в понеделник и разчитат на поддръжка от всички 14 членове на Съвета за сигурност без Съединени американски щати. Целта на документа е да затвърди съществуващите правила за решение на израело-палестинския спор, съгласно които статусът на Йерусалим би трябвало да бъде избран с договаряния сред страните. В документа Съединени американски щати не са упоменати, само че се показва страдание за решението им и се желае страните да не признават никакви дейности или ограничения, които опонират на резолюциите на Съвета за сигурност и самоограничение от основаването на дипломатически задачи в Йерусалим.

Днес минимум 40 000 души стачкуваха в центъра на Джакарта срещу решението на Тръмп, заяви ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР