ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Върховният съд на Израел в понеделник отхвърли

...
ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Върховният съд на Израел в понеделник отхвърли
Коментари Харесай

Върховният съд на Израел отмени ключов компонент от поляризиращата реформа на съдебната система на Нетаняху

ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Върховният съд на Израел в понеделник отхвърли основен съставен елемент от противоречивата промяна на правосъдната система на премиера Бенямин Нетаняху, постановявайки удивително решение което заплашва да отвори още веднъж пукнатините в израелското общество, които предшестваха продължаващата война на страната против Хамас.

Планираното преустрояване провокира месеци на всеобщи митинги, заплашваше да провокира конституционна рецесия сред правосъдната и законодателната власт и раздруса сплотеността на могъщата войска.

Тези разделения бяха значително оставени настрани, откакто бойци на Хамас направиха кървава трансгранична офанзива в Южен Израел на 7 октомври, предизвиквайки война, която бушува в Газа от близо три месеца. Но правосъдното решение от понеделник може да възобнови това напрежение, даже до момента в който страната продължава да е във война.

Министърът на правораздаването Ярив Левин, съдружник на Нетаняху и проектант на ремонта, разкритикува решението на съда, като сподели, че то дем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР