ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Магазин за алкохол е отворен в Саудитска

...
ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Магазин за алкохол е отворен в Саудитска
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отваря първия си магазин за алкохол от повече от 70 години, тъй като кралството се либерализира още повече

ЙЕРУСАЛИМ (AP) — Магазин за алкохол е отворен в Саудитска Арабия за първи път от повече от 70 години, заяви посланик в сряда, още обществено либерализираща стъпка в тогавашното ултраконсервативно кралство, което е дом на най-свещените места в исляма.

Въпреки че е стеснен до дипломати, които не са мюсюлмани, магазинът в Рияд идва в миг, когато напористият престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман се стреми да трансформира кралството в туристическа и бизнес дестинация като част от амбициозните проекти за постепенно отблъскване на стопанската система му от недопечен нефт.

Предизвикателствата обаче остават както от интернационалната известност на принца след убийството през 2018 година на колумниста на Washington Post Джамал Кашоги, по този начин и вътрешно от консервативните ислямски нрави, които ръководят песъчливите му пространства от десетилетия.

Магазинът се намира до супермаркет в дипломатическия квартал на Рияд, сподели дипломатът, който приказва при изискване за анонимност, с цел да обс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР