Йеменският министър-председател Ахмед бин Мубарак замина за Москва, за да

...
Йеменският министър-председател Ахмед бин Мубарак замина за Москва, за да
Коментари Харесай

Йеменският премиер Мубарак пътува за Москва

Йеменският министър-председател Ахмед бин Мубарак отпътува за Москва, с цел да разиска " ограничения за разрешаване на спора ", заяви йеменската осведомителна организация " Saba ". Предвидено е министър-председателят да се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров и ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин.

По данни на организацията министър-председателят отпътува за съветската столица през днешния ден, 25 февруари. Основният дневен ред на диалозите ще бъде уреждането на спора в Червено море. Страните ще обсъдят " двустранните връзки и други настоящи въпроси ".

На 25 януари съветският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов се срещна с делегация на йеменското придвижване " Ансар Аллах ", ръководена от Мохамед Абделсалам.

След началото на войната на Израел с палестинското придвижване " Хамас " йеменските хути поддържаха придвижването. Те оповестиха набези против кораби и плавателни съдове в Червено море, които съгласно тях принадлежат на Израел. От януари насам Съединени американски щати и Англия неведнъж нанасят удари по военни обекти на хутите.

По данни на Световната комерсиална организация измененията в маршрутите на мореплаване, дължащи се на обстановката в Червено море, са довели до спад на доставките на пшеница през Суецкия канал с съвсем 40% за две седмици. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР