Йеменските хути разпространиха видео, на което се вижда как техни

...
Йеменските хути разпространиха видео, на което се вижда как техни
Коментари Харесай

Кадри показват как хутите пленяват кораба в Червено море

Йеменските хути разпространиха видео, на което се вижда по какъв начин техни бунтовници завладяват кораба Galaxy Leader в Червено море.

Плавателният съд е напуснал пристанище в Турция и се е насочил към Индия

На фрагментите се вижда по какъв начин маскирани мъже се спускат на товарния кораб от боен хеликоптер, който каца на горната палуба. Бунтовниците взимат контрола над кораба.

Снимка: Reuters

В пленения екипаж има двама българи – капитанът и помощник-капитанът – 38-годишният Любомир Чанев и 39-годишният Данаил Веселинов.

Израелски специалист по сигурност счита, че ще бъде пожелан откуп за заложниците

Корабът беше похитен в неделя от подкрепяната от Иран група на хутите с обяснението, че корабът е обвързван с Израел. Те заплашиха, че всеки кораб, обвързван с Израел, ще бъде тяхна цел, до момента в който военната интервенция в Ивицата Газа не спре.

Корабът е регистриран на името на английска компания, която съгласно израелски медии е отчасти благосъстоятелност на израелския магнат Ейбрахам Унгар. Плавателният съд е претрупан с коли е и е плавал от Турция към Индия.

По информация на Израел на борда има сред 22 и 25 души – моряци от Украйна, България, Филипините и Мексико. Екипажът е на корабоплаване от към месец и половина. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР