Йеменските хуси са наредили на американските и британските служители на

...
Йеменските хуси са наредили на американските и британските служители на
Коментари Харесай

Хусите наредиха американци и британци да напуснат Йемен

Йеменските хуси са наредили на американските и английските чиновници на Организация на обединените нации и основаните в Сана филантропични организации да изоставен страната в границите на един месец. Това съобщи представител на хусите, представен от " Ройтерс ".

Решението идва, откакто Съединените щати и Англия, с поддръжката на други страни, която прави офанзиви против търговски кораби в Червено море, за които се твърди, че са свързани с Израел.

Миналата седмица държавното управление на Съединени американски щати също още веднъж включи хусите в листата на терористичните групировки . На този декор Вашингтон продължава да се пробва да спре в Червено море.

От своя страна хусите настояват, че офанзивите им са в символ на взаимност с палестинците, до момента в който Израел нанася удари по Газа.
 Съединени американски щати и Англия удариха цели на хусите в Йемен
Съединени американски щати и Англия удариха цели на хусите в Йемен

Пентагонът удостовери осемте нови удара в взаимно изказване

" Министерството би желало да подчертае, че би трябвало да информирате длъжностни лица и чиновници с американско и английско поданство да се приготвят да изоставен страната в границите на 30 дни ", се показва в писмо, изпратено от външното министерство на хусите до настоящия филантропичен координатор на Организация на обединените нации в Йемен Питър Хокинс.

Освен това в писмото се дава предписание на задгранични организации да не наемат американски и английски жители за интервенциите в Йемен.

Главният договарящ на хусите Мохамед Абдулсалам удостовери достоверността на писмото.

Хусите управляват огромна част от Йемен след съвсем десетилетие на война против коалиция, подкрепяна от Съединени американски щати и водена от Саудитска Арабия. Конфликтът обаче доближи до невъзможност без война, само че и без мир, защото борбите значително са спрени, само че и двете страни не съумяха да възобновят публично примирието, подписано с посредничеството на Организация на обединените нации.

Изтребители, кораби и подводници на Съединени американски щати и Англия над Йемен в отговор на офанзивите на хусите, откакто товарните кораби бяха принудени да се отклоняват от Червено море - най-бързият търговски маршрут от Азия към Европа.

Вчера американските и английските сили поразиха подземно вместилище на хусите.
 Англия ще похарчи 500 млн. $ за битка с хусите
Англия ще похарчи 500 млн. $ за битка с хусите

Нападенията против кораби в Червено море са се увеличили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР