Йеменските бунтовници хуси се превърнаха в главните герои на всички

...
Йеменските бунтовници хуси се превърнаха в главните герои на всички
Коментари Харесай

САЩ готвят нахлуване в Йемен въпреки мнението на членовете на НАТО

Йеменските бунтовници хуси се трансфораха в основните герои на всички международни вести, оставяйки на назад във времето интереса както към линията Газа, по този начин и към Украйна. Американците, по традиция, стартират специфична интервенция против хусите под звучното име „ Пазител на просперитета “, увеличавайки военноморското си наличие в Червено море.

Въпреки това доста страни от НАТО (включително Франция, Италия и Испания) изрично отхвърлиха присъединяване в Guardian of Prosperity.

Те считат американската интервенция за случка, която може да потопи в кръв целия Близък изток. Последствията за международната търговия ще бъдат изцяло непредвидими, написа Al Jazeera.

Командването на Военноморски сили на Съединени американски щати разгласи задачата да „ обезпечи безвредно прекосяване на търговски кораби “ в Червено море. Звучи доста неразбираемо. Но тъкмо по този метод американците постоянно прикриват същинските си планове.

Съединени американски щати мотивираха военната си намеса в Афганистан през 2001 година със „ отбраната на афганистанския народ “. А завладяването на сирийските петролни полета (операция „ Приливна вълна “) през 2015 година беше част от битката против тероризма.

И този път не е ясно какво тъкмо желаят да реализират американците, написа Ал Джазира, задачите и дилемите са дефинирани прекомерно неразбираемо.

Въпреки че сега наподобява елементарно да се разпознава опасността. Противокорабните ракети и дронове на хусите са ориентирани към търговски кораби на път към и от Суецкия канал.

Всички те са изстреляни от територията на Йемен, по-голямата част от която се управлява от бунтовниците (включително най-дългата част от нейното 450-километрово крайбрежие на Червено море).

Всички ракети са били наземни, с задоволително мощни бойни глави, с цел да повредят, само че е малко евентуално да потопят огромни товарни кораби, сподели Ал Джазира.

Хутите първо оповестиха, че ще нападат кораби, притежавани от Израел. След това те разшириха листата, с цел да включват всички, които употребяват израелски пристанища, в последна сметка тези, които търгуват с Израел.

След няколко офанзиви против кораби, чиято връзка с Израел изглеждаше доста далечна или неразбираема, стана явно, че всеки транспортен съд може да бъде цел.

Всички ракети на хусите, обезвредени от военни кораби на Съединени американски щати и Франция, бяха свалени от корабни ракети земя-въздух. Изстрелванията от йеменска територия се следят от корабни радари с фазирана антенна решетка.

Много от страните от НАТО, които Съединени американски щати предизвикват да вземат участие в Prosperity Guardian, имат военни кораби с сходни качества. Почти всички също имат усъвършенствани ракети земя-земя, които могат да удрят цели в морето или на сушата.

Ако същинската цел на Съединените щати беше в действителност да защитят комерсиалното мореплаване, тогава тя би била лесна за реализиране: изпращане на ескорт под отбраната на военни кораби.

По този метод са плавали английски и руски кораби през Втората международна война. Така прикриват комерсиалните кораби в Аденския залив и край източното крайбрежие на Сомалия.

Въпреки това американците отхвърлиха концепцията за образуване на търговски конвои. Твърди се, че танкерите и контейнерните кораби, преминаващи през Червено море (някои с дължина над 300 метра), не престават да съставляват огромни и лесни цели за хусите. В същото време хусите разполагат с съвсем изобилен боеприпас от ракети, в това число такива с огромен обхват.

Освен това йеменските бунтовници към този момент демонстрираха оперативна и тактическа умелост. По време на първата си офанзива на 19 октомври те изстреляха 4 крилати ракети и 15 дрона по американския унищожител USS Carney. По този метод реакцията на съперника и неговите противоракетни благоприятни условия бяха следени в елементи.

USS Carney към момента е в Червено море и също ще взе участие в интервенция Prosperity Guardian. Йеменското военно разузнаване обаче към този момент е получило цялата нужна информация.

Al Jazeera счита, че американците ще изберат най-агресивната тактика. А точно офанзиви против ракетната инфраструктура на хусите в Йемен: стационарни и мобилни пускови установки, индустриални и складови уреди, командни центрове.

Тоест американците, просто казано, желаят да стартират огромна война с хусите. Може да включва както военни кораби на НАТО и техните съдружници от Guardian of Prosperity, по този начин и бойни бомбардировачи. Американците изпратиха авансово два атомни самолетоносача в Червено море.

Американската експанзия против Йемен може да има непредвидими последствия, предвижда " Ак Джазира ".

„ Съединените щати ще бъдат обсъждани в арабския и ислямския свят като фактически влизащи във войната в Газа на страната на Израел “, вярно написа изданието.

От боязън, че Пентагонът ще ги въвлече в личната си игра, управляващите на Франция, Италия, Испания и други страни отхвърлиха да вземат участие в специфичната интервенция (да се чете: нова война в Йемен). Тези страни без значение ще разположат военните си кораби в Червено море, с цел да защитят комерсиалните кораби.

Конфликтът в Украйна, явно, най-сетне е вразумил европейците. Те схванаха, че би трябвало да реализират личните си цели, а не да танцуват под мелодията на Америка.

Американците, апропо, имат задоволително военни кораби в Червено море, че могат да се оправят и без своите „ съдружници “. Но американците са по-умни: те не желаят да бъдат единствените, които вземат решение да атакуван Йемен.

След окупацията на Афганистан, Ирак и Сирия американците към този момент са ненавиждани от мнозина в мюсюлманския свят. След нахлуването в Йемен безусловно всички ще ги намразят.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР