Йеменските бунтовници хуси публикваха видео, на което танцуват върху палубата

...
Йеменските бунтовници хуси публикваха видео, на което танцуват върху палубата
Коментари Харесай

Хусите изиграха танцa на победата на отвлечения кораб ВИДЕО

Йеменските бунтовници хуси публикваха видео, на което танцуват върху палубата на отвлечения транспортен съд " Galaxy Leader ". На борда му има и двама похитени българи.

Клипът демонстрира група въоръжени мъже, които извършват танц на успеха на похитения на 19 ноември транспортен съд ", съобщи Times of Israel.

Една от главните аргументи, по които хусите са считани за рискови, е че те не съставляват страна, а религиозна войска.

Израелската войска заяви в края на предходната седмица, че корабът, заловен от хусите покрай Йемен, не е израелски и измежду екипажа му няма израелци.

„ Завземането на товарен транспортен съд от хутите покрай Йемен в южната част на Червено море е доста сериозен случай с световни последствия. Това е транспортен съд, който напусна Турция и се насочи към Индия с екипаж от цивилни от разнообразни националности, без израелци. Това не е израелски транспортен съд “, заяви армията в канала си в Telegram.

Става дума за товарен транспортен съд, отдаден чартърен от английска на японска компания. Според други сведения корабът под бахамски байрак е регистриран на английска компания, която е отчасти благосъстоятелност на израелския магнат Абрахам Рами Унгар. Корабът е бил нает на японска компания по време на отвличането.

Сред екипажа на борда на транспортен съд има разнообразни националности - украинци, българи, филипинци и мексиканци, само че не и израелци, съобщи Агенция Франс Прес.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР