Българите продължават да са основната група, която купува ваканционни имоти

...
Българите продължават да са основната група, която купува ваканционни имоти
Коментари Харесай

Семейства с деца все по-често купуват ваканционни имоти

Българите не престават да са главната група, която купува ваканционни парцели по Южното Черноморие, като 90% от пазара се образува от тях. Тази наклонност стартира при пандемията. Останалите 10% са купувачи от Германия, Израел, Полша, само че те не са определящи за пазара. Това сочат данните на компанията, работеща в сегмента, Green Life Development.

Напомнят, че допреди 5 години българските купувачи са били най-вече хора над 50-годишна възраст - със спестени средства, които вземат решение да вложат в неподвижен парцел на по-ниска цена и с по-малка обязаност с градския парцел. Тази група купувачи е дейна и през днешния ден, само че на пазара решително излиза групата на младите фамилии с деца.

Една от аргументите е повишаването на престоя по време на почивка, което стимулира някои от купувачите да намерят трайно решение.

В Слънчев бряг жилищата се оферират в ценовия диапазон 800-1200 евро за квадратен метър. В Царево и Поморие покупко-продажби се подписват при 900-1300 евро, а в Несебър и Свети Влас - 1000-1500 евро за квадратен метър.

В момента българите са главните купувачи на ваканционни морски парцели по Южното Черноморие. Интересът на българските клиенти се ускори след ковид-пандемията и тази година 90% от купувачите на къщи и жилища по Южното Черноморие са българи, показват от Green Life Development & Resorts. Останалите 10% от купувачите са от Германия, Израел, Полша.

Ако допреди 5 години българските купувачи са били най-вече хора на над 50-годишна възраст, в този момент на пазара решително излиза нов профил клиенти, показват от компанията. Това са фамилии с дребни деца - хора приблизително сред 30 и 40 години, които избират да закупят " втори дом " за ваканциите, вместо да заплащат за все по-скъпо хотелско настаняване.

Въпреки засиленото търсене от страна на български клиенти, рускоговорящите притежатели на ваканционни жилища по морето към този момент не продават по този начин интензивно парцелите си, показват от Green Life Development & Resorts. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР