Йеменската групировка хути предприе неуспешна ракетна атака срещу търговски кораб

...
Йеменската групировка хути предприе неуспешна ракетна атака срещу търговски кораб
Коментари Харесай

Йеменските хуси атакуват кораб под флага на Сингапур в Аденския залив

Йеменската формация хути предприе несполучлива ракетна офанзива против търговски транспортен съд под сингапурски байрак в Аденския залив в петък, продължавайки ескалацията на напрежението в района.

Атака на йеменските бунтовници хуси провокира детонации пред плаващ под сингапурски байрак транспортен съд в Аденския залив в петък, само че не е засегнала самия транспортен съд, споделиха управляващите.

Това е най-новата в акция от набези от страна на подкрепяната от Иран формация против войната на Израел против Хамас в Ивицата Газа.

Атаката в петък беше ориентирана към кораба за насипни товари Propel Fortune, който продължи по пътя си, съгласно централното командване на армията на Съединените щати. „ Ракетите не са засегнали плавателния съд “, споделиха американските военни. „ Няма известия за ранени или вреди. “

Хусите споделиха в събота, че стоят зад офанзивата. Военният представител на хусите, бригаден военачалник Яхя Сари, съобщи, че дружно с насочването към офанзивата Propel Fortune, силите на хусите с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР