Йелена Остапенко винаги е била като бомба със закъснител в

...
Йелена Остапенко винаги е била като бомба със закъснител в
Коментари Харесай

Остапенко: Швьонтек има проблеми с момичета, които удрят топката като мен; доминирах напълно

Йелена Остапенко постоянно е била като бомба със закъснител в WTA Тура и тази заран за следващ път потвърди, че доста мъчно може да бъде победена, в случай че покаже най-хубавия си тенис. Бившата носителка на трофея от Ролан Гарос изцяло обезличи защитаващата шампионка Ига Швьонтек във втория и третия сет на тяхната 1/8-финална борба в Ню Йорк и по този метод собственоръчно съобщи водещата позиция в ранглистата на Арина Сабаленка, а ето какво показа самата латвийка след класирането си за четвъртфиналите на US Open, където я чака дуел с локалната фаворитка Коко Гоф.

За развиването на мача и настройката си към него:

- В първия сет не играех толкоз неприятен тенис, само че прибързвах малко повече от нужното. Важното беше да остана нападателна и да се придържам към моята игра, като започнах да се усещам доста по-добре в края на втория и най-много в третия сет. Тренирах доста крепко за US Open и в действителност се справях добре на огромна част от предходните шампионати, единствено че допусках спадове в някои от значимите моменти. Сега обаче всичко в играта ми е още веднъж е на мястото си и работя с огромна независимост на корта.

Ига е невероятна тенисистка, която е доста непрекъсната в своите резултати през последните няколко години, само че знаех по какъв начин цялото напрежение ще е върху нея, тъй като ще загуби първото място в ранглистата, в случай че я победя. Опитвах се просто да направя нещата сложни за нея и да се боря до последната точка. Знаех, че ще имам своите шансове, изчаках ги и мисля, че изцяло преобладавах в хода мача.

Обичам да бъда на огромните кортове, когато има доста аудитория и се основава хубава атмосфера. Състезавам се тъкмо, с цел да вземам участие в такива мачове. Днес нямах какво да изгубвам, бях подготвена за борба и съм щастлива, че открих най-хубавата си игра и завоювах мача.

За разликите в играта на Швьонтек от последната среща посред им и с какво съумява толкоз да е толкоз сложна съперничка за международната номер едно:

- Определено към този момент е по-постоянна, единствено че изгледах предходните ни дуели и знаех какво да върша на корта. Днес позволих относително малко неточности и съм в действителност доста удовлетворена от себе си. Тя е подобрила сериозна сервиса си, само че аз имам положителни ретури и също така мисля, че Ига има съществени компликации с девойки, които удрят топката крепко като мен, тъй като се нуждае от повече време при подготовката на ударите си и е в съществени проблеми, когато работя задоволително скоростно и нападателно.

За годините сред купата на Ролан Гарос и сегашния US Open:

- Бях на 19 години, когато завоювах купата от Ролан Гарос и внезапно целият ми живот се промени. Имах потребност да се приспособявам към тази нова обстановка. Очаквала съм, че мога да печеля " мейджър " трофей, само че не и на толкоз ранна възраст. Много е мъчно да свикнеш към цялото това внимание и напрежение, защото се чака от теб да печелиш всеки един мач и шампионат, само че ние въпреки всичко сме хора, а не машини и това просто не е допустимо. Може би лиши малко повече да се нагодя към тази нова действителност и сега чувствам по какъв начин съм по-зряла, не изпитвам напрежение и просто се любувам на играта.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР