Йелена Остапенко постигна сензационна победа над Ига Швьонтек, но в

...
Йелена Остапенко постигна сензационна победа над Ига Швьонтек, но в
Коментари Харесай

След победата над Швьонтек: Остапенко претърпя пълен разгром срещу Гоф в 1/4-финалите

Йелена Остапенко реализира сензационна победа над Ига Швьонтек, само че в 1/4-финалната фаза сподели изцяло друго свое лице и бе разгромена от локалната фаворитка Коко Гоф след единствено 69 минути игра. Американката доминираше събитията на корта от началото до самия завършек на дуела и без да срещне каквато и да е опозиция, оформи крайното 6:0 6:2. Така тя се класира за 1/2-финалите в Ню Йорк, където следва да премери сили с някоя всред Сорана Кърстя и Каролина Мухова.

Още от първите минути на срещата латвийката опитваше да постанова типичния за себе си нападателен жанр на игра, само че това се обърна напълно против нея, защото по-голямата част от ударите ѝ излизаха отвън очертанията на корта. От своя страна, представителката на домакините се представяше извънредно устойчиво от главната линия, като за нея бе задоволително само да държи топката в игра, дочаквайки неизбежен пропуск от противниковата страна. Така Гоф бързо осъществя три пробива и след единствено 21 минути игра излезе напред в общия резултат.

Световната №6 позволи прочут спад в концентрацията си при започване на втората част и се стигна до серия от три пробива, само че в последна сметка американката бе тази, която излезе печеливша от обстановката, повеждайки с 3:1. Шампионката от Ролан Гарос 2017 продължаваше да бъде надалеч от нужното равнище и рядко завършваше офанзивните си акции с триумф, което разреши на Гоф да реализира втори пробив и да си подсигурява крайния триумф.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР