Язовирът в провадийското село Тутраканци преля. Наводнена е една къща,

...
Язовирът в провадийското село Тутраканци преля. Наводнена е една къща,
Коментари Харесай

Една къща беше наводнена след преливането на язовира в с. Тутраканци

Язовирът в провадийското село Тутраканци преля. Наводнена е една къща, а хората от още 10 са евакуирани. Обявено е отчасти бедствено състояние. На място има избавителни екипи на пожарната.

Тутраканци, Провадия

Кметът на село Тутраканци изясни, че единствено за 40 минути в региона са се излели към 60 литра на квадратен метър. Вода и тиня от околните ниви също са съдействали за бързото повишаване на водата в язовира.
Росен Горанов-кмет на с. Тутраканци Водата минава над дигата има там малко е скъсана дигата. Работи се по въпроса с пясък с чували. В момента заплаха за хората в селото няма.
С помощта на полицията и на избавителните екипи всички са предизвестени за спешната обстановка на язовирната стена.
комисар Тихомир Тотев - шеф на РДПБЗН - Варна: Надявам се, че хората ще спазят предизвестието да не се прибират до изясняване на обстановката.  Спокойна е ситуацията в с. Тутраканци, където преля язовир Спокойна е ситуацията в с. Тутраканци, където преля язовир
Язовирът в провадийското село Тутраканци преля. Наводнена е една къща, а хората от още 10 са евакуирани. Обявено е отчасти бедствено състояние. На мя...

Аварийните екипи прокопаха канал сред дерето, по което приижда водата и близката река, с цел да спре пълненото на язовира. Късно следобяд стартира и източването на водата с помпа. Според регионалния шеф на Варненска област Стоян Пасев, концесионерът не е изпускал водата на язовира постоянно.
Светослав Цветанов - концесионер на бент Тутраканци: Следим равнището на водата. В интерес на истината такова равнище в никакъв случай не е покачвал язовирът, имало е много по-интензивни превалявания.
Къщите в Тутраканци, чиито жители бяха евакуирани, ще се охраняват тази нощ от полицията. Кметът на прилежащото село Бозвелийско също е предизвестен да има подготвеност за евакуация при нужда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР