Язовир в Криводолско е пресъхнал, научи агенция BulNews. За това

...
Язовир в Криводолско е пресъхнал, научи агенция BulNews. За това
Коментари Харесай

Заради безхаберието на кмета: Язовир в Криводолско пресъхна /снимки+видео/

Язовир в Криводолско е пресушен, научи организация BulNews. За това сигнализира млад ловджия от района – Йордан Тодоров. По думите му, язовирът е погубен поради безконтролно отношение от страна на притежателя – община Криводол, в лицето на кмета Христо Доков.  
Водоемът се намира сред селата Краводер и Пудрия. От години обаче пустее, а през последните месеци в него няма и капка вода. Дъното му е обрасло с шубраци и дървета, а стената се разрушава. Кранът от години бил развален, което най-вероятно е повода водата да изтече, а в този момент въобще липсва. 
По думите на Тодоров, община Криводол от години отдава язовира на концесия на частни лица. Така Христо Доков прибира облагата и нехае за последствията. Резултатът е, че язовирът е безусловно погубен. 
Бдителният жител е подал сигнал до голям брой институции, измежду които министерството на околната среда и водите, държавната организация за метрология и механически контрол и европейската комисия за отбрана на водите, само че все още към момента чака техните мнения. 
Междувременно жителите на село Пудрия обмислят да създадат подписка с искане за възобновяване на пресъхналия водоем. 


Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР