Язовир „Цонево, известен още през годините с непроменено име язовир

...
Язовир „Цонево, известен още през годините с непроменено име язовир
Коментари Харесай

Румен Петков: Във Варна и Варненско е напът да се повтори бедствието в Перник

Язовир „ Цонево ", прочут още през годините с непроменено име язовир „ Георги Трайков ". Снимките демонстрират обективното положение, което е близо до пагубното. Когато ние от АБВ предходната година през октомври и ноември говорихме за нещастието в язовир „ Студена ", никой не обърна внимание. А кметът и регионалният шеф на Перник, които лъжеха най-цинично жителите, се оказаха недосегаеми за демократичното ни правосъдие.
Справката демонстрира, че все още язовир „ Георги Трайков " има потребен размер не повече от 123 млн. куб. м. При състояние, че общият размер на язовира е 330 млн, а потребният от него - 309 млн. Обективно равнищата са доста по-ниски.



Снимките демонстрират мост, който хората там не са виждали от построяването на язовира. Ако се направи относителен разбор, каквато таблица ние от АБВ ще предоставим на медиите още във вторник, ще се види, че потребният размер през декември 2017 година е бил 170 млн. куб. м., през 2018 година - 204 млн. куб. м., а през декември 2019 година - 128 млн. куб. м. Разбира се, за това са отговорни тези, които са построили язовира, който има наглостта да пресъхва по време на десетгодишното ръководство на Борисов.
Варненци би трябвало да знаят какво го чака и каква действително е обстановката. Защото в случай че не са Девненските извори, градът в този момент да е изправен пред злополука. Под въпрос с безхаберието си Борисов слага туристическия сезон, тъй като в случай че туристите схванат каква е опасността от безводие на Варна и района, нали всички си даваме сметка какъв избор ще създадат.



Януари месец на 2020 е задоволително индикативен за положението и капацитета на язовира. От АБВ ще продължим да демонстрираме истината, с цел да знаят хората в какви условия живеят. Защото да ги замеряме със кавги всекидневно, не значи, че можем да ги нахраним и да им създадем обикновени условия за хигиена и за битови потребности от вода.
Язовир „ Георги Трайков " е издигнат през 1974 година, над него има издигнати големи ЖП и автовиадукти. Очевидната виновност на тогавашните управляващи - те са целели да злепоставят премиера Борисов с построяването на този язовир, който през днешния ден подло се обезводнява. Интересно за какво по време на взаимния му живот и работа с Тодор Живков не са разискали този въпрос.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР