Язовир Тича има около 2 милиона кубически метра свободен обем

...
Язовир Тича има около 2 милиона кубически метра свободен обем
Коментари Харесай

Нено Димов: Язовир Тича има свободен обем и не прелива

Язовир " Тича " има към 2 милиона кубически метра свободен размер и сега няма преливане. Проверка на положението му довечера направиха министърът на околната среда и водите Нено Димов и  сътрудника му отземеделското министерство Румен Порожанов. 

Заради изобилното снеготопене през последните дни е имало възможност съоръжението  да стартира да прелива. Заради това е била разпоредена и инспекция, посочи министър Нено Димов:

" Днеска в 16 часа се е забелязвало напълно леко преливане. Дойдохме с министъра по разпореждане на премиера, с цел да се убедим персонално какво е положението. На процедура сега няма преливане, заплаха няма, всичко е под надзор. "

Кметовете на околните обитаеми места са били предизвестени за вероятността язовирът да прелее, сподели още Нено Димов. Нивото на водоема е било отчитано на всеки 4 часа през последните дни.

Министър Румен Порожанов от своя страна разяснява, че коритото на река Камчия е добре почистено и може да поеме притока на вода:

" Капацитетът на реката е 250 кубика в секунда да поеме, водна вълна, което изобщо не се чака. Ако има преливане, то ще бъде в пъти по-малко. "

Продължава плановото изпускане на язовира. От него се изливат към 20 кубически метра в секунда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР