Язовир "Бели Искър" е построен 30-те години. Никой не иска

...
Язовир "Бели Искър" е построен 30-те години. Никой не иска
Коментари Харесай

Емил Димитров: Перник стана квартал на София

Язовир "Бели Искър " е издигнат 30-те години. Никой не желае да го цялостни догоре – непрестанно ще бъде наливана вода в него и непрестанно ще се отлива. Проблемът е да не пада равнището му, с цел да не реши някой, че го източваме. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ новият министър на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и във връзка опасенията, че стената на язовир "Бели Искър ", през който ще минава водата от язовир "Белмекен " през София за Перник е в неприятно положение.

Ако ние нищо не създадем, какво ще помогне това на стената. Ние ще го употребяваме, само че след това ще го отремонтираме. Водата, която сега влиза в София, паралелно с нея ще докараме и тази от Белмекен ". Ще се построи нов водопродовод, който ще свързва водопровода на София с водопровиода на Перник. Никой не е заплашен, недейте да мислите, че има проблем, съобщи Димитров.

Водата в язовир "Бели Искър " в никакъв случай не е употребена от София. Няма да вземаме вода от София, ще вземем вода, която другояче отива в "Белмекен ", добави той.

Емил Димитров: Да се прекара водата от "Мало Бучино " до Перник е едно извънредно огромно начинание

По думите му даже язовир "Студена " да стигне до мъртвия си размер, може да се вади известно количество вода, само че сме обезпокоени. Това е единственият вероятен вид, който е трайно решение - Перник стана квартал на София във водоснабдително отношение. Имаме едни сериозни 35-40 дни, в които би трябвало да се съберем. Притеснени сме, призна екоминистърът.

Той е безапелационен, че водата по новия тръбопровод ще се употребява единствено за питейно-битови цели и няма да стига до промишлеността.

Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и уточни, че част от проблемите с водата в страната се дължат на това, че в интервала 2001-2005 година някой е разрешил да бъдат нарязани тръбите на сондажните помпи, които са осигурявали водата на по-големите градове.

Новият екоминистър: Аз каца без дъно не мога да пълня

Министърът заяви, че сега рискови са язовирите "Ястребово ", "Дяково " и "Асеновец ". София е доста добре. И капка да не падне в идващите 3 години, бент. "Искър " ще зареди София, увери той.

Димитров разяснява и тематиката с отпадъците. По всяка възможност ще издадем насилствена административна мярка за Топлоелектрическа централа "Бобов дол ". Прокуратурата направи инспекция и се оказа, че не са изпълнени наставления от комплексното позволение. Най-вероятно "Бобов дол " ще употребява единствено въглища, а не въглища, примесени с боклуци, до момента в който не си оправи комплексното позволение, посочи министърът.

Ако не сортираме, не горим бокука и не го употребяваме като суровина, би трябвало да вършим Хеопсови пирамиди от отпадък. Проблемът не е, че горим отпадък, а че нямаме съоръжения, каквито има в други европейски страни. Българските жители би трябвало да дишат чист въздух, по опция, и да пият чиста вода, по опция. Щом няма на всички места такива съоръжения някъде, ще се гори единствено там, където има. Ние изнасяме доста повече, в сравнение с внасяме, само че ще изискам да се гори единствено там, където има годни съоръжения. Когато имаме такива съоръжения, ще горим боклуци като в Европа. Когато нямаме, няма да се надлъгваме, акцентира Димитров.

Спират една от инсталациите на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “

По всяка възможност ще направя един златен указател – всички, които са били изрядни до момента, ще могат да внасят боклуци. Всички останали няма да могат. Мисля, че ще имаме съществени проблеми с всички, които са внасяли нещо, а то е било друго. Ще има тристепенна система за надзор. Това, което е, не ме устройва и не може да продължава, безапелационен бе министърът на околната среда и водите.

Попитан кой собствен прякор харесва повече – Ревизоро или новопоявилия се – Язовиро, Димитров сподели, че харесва повече Ревизоро. Той изясни и новия прочит на прякора, откакто стана министър. Премиерът като ми спускал задания, съм проплакал и той споделил: "Реви, Зоро, реви ", сподели Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР