Яйцата са невероятно здравословни и от векове те са част

...
Яйцата са невероятно здравословни и от векове те са част
Коментари Харесай

Какво се случва, когато ядете само белтък и изхвърляте жълтъка

Яйцата са необикновено здравословни и от епохи те са част от всяка  здравословна диета. Консумацията на едно цяло яйце дневно, бъркано или на очи, може да ви обезпечи 13 разнообразни съществени витамини и хранителни субстанции. Но в днешно време има възходяща наклонност за изхвърляне на жълтъка на яйцата, заклеймявайки го като вреден и с високо наличие на холестерол.

Тази наклонност е по-често срещана измежду фитнес запалянковците, които желаят яки мускули или да смъкват килограми. Честно казано, в случай че изхвърлите жълтъка, ще лишите тялото си от няколко хранителни субстанции и ще получите единствено половината от изгодите прибавянето на тази суперхрана към вашата диета.

Какво има в жълтъка?

Жълтъкът на яйцето съдържа всички хранителни субстанции. Бялата част на яйцето има минимално количество хранителни субстанции спрямо жълтъка. Цялото яйце е заредено с витамини A, D, E, K и шест разнообразни витамина от група B. По въпроса за минералите, те са цялостни с желязо, калций, фосфор, цинк и фолиева киселина. Но разпределението на тези витамини и минерали не е отмерено. Жълтъкът има доста повече хранителни субстанции от белтъка и неналичието им значи, че не получавате задоволително хранителни субстанции, нужни на тялото, с цел да извършва вътрешните си функционалности. Бялата част е богата единствено на протеини.

Погрешното разбиране, обвързвано с жълтъка

Повечето хора изхвърлят жълтъка, тъй като има много холестерол, мазнини и натрий. Но в случай че консумирате яйца в лимитирано количество, спазвате здравословна диета и спортувате постоянно, не е нужно да се притеснявате за наличието на холестерол и мазнини.

Независимо дали желаете да намалите тежестта си или да изградите мускули, имате потребност както от холестерол, по този начин и от мазнини за няколко цели. Холестеролът е от значително значение за синтеза на тестостерон, който оказва помощ за повишение на енергийните равнища и създаване на мускули. Той също по този начин оказва помощ за построяването на витамин D, когато кожата е изложена на слънчева светлина. Витамин D оказва помощ за построяването на здравината на костите.

Що се отнася до мазнините в едно яйце, то е най-вече здравословно. Консумирането на мазнини ви оказва помощ да се стоплите и да сте сити по-продължително.

Хранителното наличие на яйчен белтък и цели яйца:

Има голяма разлика в хранителното наличие на яйчен белтък и цяло яйце. Ето по какъв начин са разграничени питателните субстанции:

8 белтъка

•             Протеин: 28 грама

•             Въглехидрати: 2 грама
6 мита за яйцата, които безусловно би трябвало да знаеш, и един любопитен факт
Яйцето е артикул, доставящ на организма великодушни количества скъпи субстанции – протеини, минерали, измежду които най-важните са селен, ма...
Прочети повече
•             Мазнини: 0 грама

•             Калории: 137

 

4 цели яйца

•             Протеин: 28 грама
Вечният спор има отговор – белтъкът или жълтъкът е по-полезен
Яйцата са си потребна и питателна храна и е хубаво да бъдат част от нашето меню. И белтъкът, и жълтъкът имат своите потребни свойства, само че...
Прочети повече
•             въглехидрати: 2 грама

•             Мазнини: 21 грама

•             Калории: 312

Допълнителна информация

Когато консумирате яйце, постоянно е по-добре да ядете цяло яйце, с цел да употребявате всичките му хранителни субстанции. Изхвърлянето на жълтъка и яденето на повече белтък ще ви лиши от доста хранителни субстанции. Вместо да изядете 4 белтъка, предпочетете 2 цели яйца.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР