Яйцата са една от най-използваните храни по цял свят. Те

...
Яйцата са една от най-използваните храни по цял свят. Те
Коментари Харесай

Лесен трик как да проверите пресни ли са яйцата

Яйцата са една от най-използваните храни по целия свят. Те могат да се употребяват както независимо, по този начин и като добавка в разнообразни ястия.

В същото време яйцата могат доста бързо да се скапват, в случай че не са съхранявани вярно. А в случай че са и на много време могат да станат рискови за здравето ни.

Диетологът и член на Руския съюз на диетолозите, експертите по хранене и хранителната промишленост Александра Разаренова разкри елементарен метод по какъв начин да ревизирате дали яйцата са пресни.

Най-очевидният метод, споделя тя, е да поставите яйцето в купа със студена вода и да оцените позицията му. Разаренова акцентира, че в случай че продуктът лежи хоризонтално на дъното, значи е свеж.

Ако яйцето е повдигнато под ъгъл или балансира над дъното, тогава това яйце не е доста прясно, само че може да се яде. Ако то обаче изплува, значи е развалено.

Диетологът сподели, че можете да ревизирате яйцата и като ги разклатите. Според нея, в случай че не се чува напръскване след разлюляване вътре в яйцето, то то може да се яде. „ В противоположен случай можем да предположим, че въздухът към този момент е вътре в яйцето и въздушният мехур е станал по-голям. Това яйце е на много време. И по-добре да не го ядете ", сподели тя.

Освен това експертът предложи деликатно да се изследва наличието на едно яйце. Трябва да се оцени положението на жълтъка и белтъка. „ В прясно яйце жълтъкът е издаден, а белтъкът е вискозен и компактно събран към него. Ако жълтъкът е плосък и белтъкът е течен, това е сигурен знак, че яйцето се е развалило.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР