Яйцата са един от продуктите, които са много богати на

...
Яйцата са един от продуктите, които са много богати на
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем по 2 яйца дневно

Яйцата са един от продуктите, които са доста богати на белтъчини. Те са потребни за организма ни, само че даже и с тях не трябва да прекаляваме. Днес ще ви представим какви резултати ще има, в случай че ядем по 2 яйца на ден.

Яйцата от дълго време са продуктът, който всеки има в хладилника си и съвсем постоянно похапва. Но има един доста значим въпрос, обвързван с тях, предават от jenata.blitz.bg. А точно „ Колко яйца могат да се ядат дневно и това да бъде здравословно? “. Лекарите не дават безапелационен отговор на този въпрос. Сега е редно да отбележим, че две яйца дневно ще имат доста позитивен резултат върху здравето и освен. Защо си коства да ядете по две яйца дневно. Ето какви промени ще настъпят в тялото ви, в случай че ядете по две яйца дневно:

Защита на мозъка
Всеки ден, консумирайки две яйца, вие доставяте на мозъка си задоволително количество фосфолипиди, които са виновни за паметта и вземат участие в естественото действие на мозъка.

Ясна визия
Яйцата съдържат огромно количество лутеин, вещество, което взе участие директно в „ обезпечаването “ на човек с ясно и точно зрение. Ако лутеинът е непълен в организма, зрението може да бъде нарушено.

Силни кости и зъби
Експертите считат, че консумирайки две яйца дневно човек получава „ спомагателна “ доза витамин D, която усъвършенства усвояването на калция от други храни и затова спомага за подсилване на костите и зъбите.

Здрав черен дроб
Фосфолипидите, съдържащи се в пилешките яйца, които към този момент бяха упоменати нагоре, способстват за елиминирането на токсините от черния дроб. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР