Явяването на СДС заедно с ГЕРБ на изборите ще има

...
Явяването на СДС заедно с ГЕРБ на изборите ще има
Коментари Харесай

Социолог: Оставките ще доведат до оздравяване на ГЕРБ

Явяването на Съюз на демократичните сили дружно с ГЕРБ на изборите ще има позитиви и за двете страни. От една страна ГЕРБ прибавят малко повече дясно и малко повече традиция.

Съюз на демократичните сили разчита на известно възкръсване на политическата си марка и изобщо на политическата мощ ", разяснява пред БНР социологът от организация " Маркет линкс " Добромир Живков.

Социологът уточни, че се следи преразпределение на вътрешния властови запас в ГЕРБ след " Апартаментгейт ".

" Премиерът търси увеличение и усилване на личните си позиции за сметка на тези на господин Цветанов, което явно се случи. Нямаше по какъв начин да няма и спомагателни жертви към тези събития. Доброто е, че виждаме кардинална позиция, която тече от началото до край най-малко от страна на премиера. Всеки, който по някакъв метод бива замесен в този скандал, непосредствено да подава оставка ", разяснява Живков.

Според него това ни дава съображение да се надяваме за нормализация на българския политически живот и че политическата отговорност не е просто едно заявено желание, а са действителни политически дейности.

" Времето ще покаже дали това е по този начин или още веднъж тук се търсят различен вид политически дивиденти. Това би довело до едно излекуване на ГЕРБ, въпреки моментният резултат да бъде може би в някаква степен отрицателен ", предвижда социологът.

Според него потребният ход за ГЕРБ в дълготраен проект е да развива втория ешелон в партията./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР