Явяването на партиите от Демократична България и Продължаваме промяната в

...
Явяването на партиите от Демократична България и Продължаваме промяната в
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър на Петков прокле ПП и ДеБъ: Лидерите от София ни водят към загуба

Явяването на партиите от Демократична България и Продължаваме промяната в коалиция за локалните избори за мен е стратегическа неточност.
Надеждата по какъв начин марката ще донесе изгоди може да работи за национални избори, само че не и за локални, отвън пет шест огромни града. На локални избори се гласоподава персонално и няма по какъв начин да направиш кмет или консултант някой, който до през вчерашния ден го е познавало единствено фамилията и съучениците му, тъй като ще го брандирате с коалиция.
Подобно брандиране може да помогне единствено при огромните градове, само че и там за триумф трябват разпознаваеми лица, които са помагали на съгражданите им или са изявявали позиции,не единствено на маса или на четири очи. Използването на квоти, решетки и решения на водачите от София е обезпечен път към загуба на локални избори.
Явяването независимо би разрешило разнородни локални обединения и лъчение на непартийни претенденти, които не биха желали да ги обвързват с ръководещите сега. Това би разрешило обединения в огромните градове, където марката може да има значение и независимост в останалите 98% от общините, където локалните структури знаят най-добре по какъв начин да убедят съгражданите си да ги поддържат.
Дано да съм неприятен оракул и да греша.
От профила във фейсбук на някогашния заместник-министър Тома Белев
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР