Явор Гърдев си тръгва от Народния театър след три месеца,

...
Явор Гърдев си тръгва от Народния театър след три месеца,
Коментари Харесай

Явор Гърдев: Ако до З месеца не се разреши конфликта в Народния театър, ще си тръгна

Явор Гърдев си потегля от Народния спектакъл след три месеца, в случай че спорът там не се уталожи до тогава. Режисьорът подаде молба за овакантяване малко след абсурда в Народния спектакъл, само че тя не е била утвърдена от шефа Васил Василев. Затова Гърдев е написал предупреждение с 3-месечен период, както е по реда, че ще напусне, описа той по Българска национална телевизия.
Конфликтът в театъра стартира през октомври, откакто режисьорът Александър Морфов надраска вратата на пиара Велислава Кръстева, засегнат, че тя е придружила Ахмед Доган на изборите.

Морфов е основен режисьор в групата режисьори, образувана от Василев с идването му като началник на Народния спектакъл. В нея с изключение на Явор Гърдев е и Диана Добрева.
Директор не приел молбата за овакантяване на Явор, защото изразил предпочитание да запази режисьорската група вътре, изясни Гърдев. Когато конфликът се позволи, мога да се съобразя с това предпочитание. Ако не се позволи, ще мога да си потегли.
Нарушени са границите в персоналните връзки сред хората в театъра. Оздравителен развой е безусловно необходим и неминуем и с цел да се случи, са нужни старания на волята за превъзмогването на проблемите, счита режисьорът.

Ако режисьорската среда успее да оцелее с нужното достолепие и бъде възобновено достолепието на трупата, това би бил най-хубавият излаз, споделя Гърдев.
Захари Карабашлиев, който бе поканен от Василев за основен публицист и драматург на Народния спектакъл, към този момент напусна. Гърдев бил във ежедневен контакт с него, само че не знае дали писателят би се върнал.
 
Източници: Българска национална телевизия, " Епицентър "
17 Дек 202210817 Дек 202222317 Дек 202239717 Дек 202216517 Дек 202248017 Дек 2022817КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202244916 Дек 202244608 Дек 202296324 Sep 20223456
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР