Явор Божанков. Снимка: Facebook, личен профил Депутатът от Възраждане“ Коста Стоянов

...
Явор Божанков. Снимка: Facebook, личен профил
Депутатът от Възраждане“ Коста Стоянов
Коментари Харесай

Агресия в парламента: Депутат от „Възраждане“ нападна Явор Божанков

Явор Божанков. Снимка: Фейсбук, персонален профил

Депутатът от „ Възраждане “ Коста Стоянов атакува народния представител от „ Продължаваме промяната–Демократична България “. За проявата на експанзия в Народното събрание заяви самият Божанков в профила си във Facebook.

„ Днес бях атакуван от депутат от проруската Възраждане в коридорите на Народно събрание. С крясъци ‘ей, пеал, ей пеал’. Това не е първият сходен случай. Много са. Споделям го, с цел да си дадем сметка на какво са способни тези хора и какво ще се случи “ , написа Божанков.

Нападението над Божанков е снимано и видеото е споделено в обществената мрежа. На фрагментите се вижда по какъв начин се намесват и други депутати, с цел да прекратят спора.

Реакции и последствия

Инцидентът провокира остри реакции в политическите среди и измежду обществеността. Много депутати и общественици осъдиха експанзията и приканиха за по-голяма приемливост и почитание в парламентарните връзки.

Контекст и други вести

Докато случаят с Коста Стоянов и Явор Божанков привличаше вниманието, депутатите продължиха с чуването на приложенията към отчета на краткотрайната комисия по отношение на активността на Ивелин Михайлов – идеолог на Политическа партия „ Величие “. Докладът и приложенията са свързани с построения в с. Неофит Рилски, община Ветрино, културно-исторически комплекс „ Исторически парк “. Приложенията имат равнище на подредба за лимитирано прилагане, което изискваше изключване на камерите по време на съвещанието.

Призив за почитание и приемливост

Инцидентите като този в Народното събрание акцентират потребността от повече почитание и приемливост измежду народните представители. Агресията и обидите нямат място в политическите връзки и обществото би трябвало да се стреми към градивен разговор и съгласие.

Явор Божанков показа случая, с цел да притегли вниманието върху държанието на някои народни представители и да призове за по-голяма отговорност и етичност в Народното събрание.

Румен Радев разисква назначението на длъжностен министър председател

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР