Явор Божанков: Има много тревоги от страна на местните и

...
Явор Божанков: Има много тревоги от страна на местните и
Коментари Харесай

Явор Божанков: Има много тревоги от страна на местните и бизнеса за автомагистрала Русе – Велико Търново

Явор Божанков: Има доста паники от страна на локалните и бизнеса за автомагистрала Русе – Велико Търново.

„ Има доста паники от страна на локалните и бизнеса във връзка с автомагистрала Русе – Велико Търново. Според локалните се удължава пътят до Русе с 30 км “. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Явор Божанков от парламентарната естрада. Той изясни, че най-големите работодатели са се събрали в Горна Оряховица и са поискали среща с министър Нанков.

„ Дори и аз стигнах до състояние да се апелирам на кметове на ГЕРБ, пусках въпроси на парламентарен надзор, изявления в пресата, с цел да привлека вниманието на министъра и да създадем тази толкоз значима и мечтана за локалните среща. Въпреки това, такава не бе извършена “, акцентира националният представител.

По неговите думи единствените отговори са били посредством медиите, в които се твърди, че автомагистралата не удължава трасето до Русе. „ Но от отговорите на парламентарен надзор излиза наяве тъкмо противоположното “, добави Божанков. Той уточни и заявление на локалната промишленост, че няма да употребява автомагистралата. „ Вторият огромен проблем са връзките. Индустриалният център се свързва с автомагистралата през мост, строен 1800 година с едно пътно платно. Държавата ще поеме ли ангажимент да направи скоростна връзка от индустриалния център? “, попита Явор Божанков.

Любомир Бонев: Няма автомагистрала, която да не е открита и след няколко месеца да не е затворена за ремонт

„ Чухме за напредъка по актуалните планове, периодите за осъществяване и изобщо, какъв брой розово е ситуацията. То, обаче не е такова. Ремонтите, свлачищата, проблемите по новите и към този момент довършените прави са ежедневни. Няма автомагистрала, която да не е открита и след няколко месеца да не е затворена за ремонт”. Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Любомир Бонев от парламентарната естрада. Той даде за образец автомагистрала „ Люлин”, която е открита през 2011 година, а общата дължина на трасето е 20 км. „ В интервала от 2012 година до април 2017 година, са разплатени средства по контракти на стойност 8 млн. лева в случай, че оборудването е гаранционно.

Дори сега, едното платно на пътя е затворено поради засилили се свлачища, които са били към този момент обезопасявани и укрепвани”, сподели още националният представител. Бонев попита- кой контролираше компанията реализатор и за какво не се търси отговорност от нея? „ Какви са гаранционните периоди на автомагистралите в България? Защо за поправки се дават пари от държавния бюджет, макар че обектите са в гаранция?”,попита още Любомир Бонев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР