Явор Божанков е влязъл в парламента с листата на БСП.

...
Явор Божанков е влязъл в парламента с листата на БСП.
Коментари Харесай

Христо Проданов: Не съжаляваме, че изключихме Божанков. В политиката трябва да следваш някакви принципи

" Явор Божанков е влезнал в Народното събрание с листата на Българска социалистическа партия. Изключването му е наша кардинална позиция. Не съжаляваме, че го изключихме. Каза, че схваща нашата позиция. Божанков си има причини, само че в политиката би трябвало да следваш някакви правила ". Това съобщи депутатът от левицата Христо Проданов пред " Нова ".

" На изборите и преди влизането в Народното събрание Българска социалистическа партия постоянно е следвала и заявявала позицията, че ние сме срещу даването на оръжия за Украйна и за мирни договаряния. Трябва да бъдем правилни към хората ", добави той.

От партията обяснили на Божанков, че изключването му не било приятелски съд. „ Не може да упрекнете Българска социалистическа партия, че някой не може да изрича лично мнение. В една организация, когато се окаже, че с позицията си в малцинство, би трябвало да се съобразиш с болшинството ”, счита той.

Проданов изясни, че групата на Българска социалистическа партия е единна. Като извънредно значимо за България депутатът дефинира това да има постоянен кабинет. Това обаче трябвало да се случи въз основата на някакви правила.

Той разгласи, че всички депутати от Българска социалистическа партия ще влязат в пленарната зала и ще гласоподават срещу кабинета, препоръчан от Николай Габровски. „ Това за нас е държавно управление с мандата на ГЕРБ ”, добави Проданов.

Депутатът смята, че ще се стигне до втори и трети мандат. „ Сигурно само е, че ще има трети мандат ”, е неговото мнение.  

Очевидно съгласно него било, че президентът Румен Радев сближава позициите си с ГЕРБ. „ Политическата чистка, която направи неговото държавно управление, изпълни администрацията и върна фрагментите на ГЕРБ, които бяха отстранени ”, акцентира Проданов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР