Явно за да спаси коалицията от разпад, премиерът Кирил Петков

...
Явно за да спаси коалицията от разпад, премиерът Кирил Петков
Коментари Харесай

Нито Каримански, нито Гюров за шеф на БНБ

Явно с цел да избави обединението от разпад, министър председателят Кирил Петков е изискал отдръпване и на двете провокирали горещи разногласия кандидатури за началник на Българска народна банка - Андрей Гюров и " Продължаваме промяната " и Любомир Каримански от " ИТН " на днешния Коалиционен съвет.

От партията на Слави Трифонов обаче не приели подобен вид и държали да има гласоподаване в пленарна зала, с цел да се види кой какъв брой гласове ще събере.





Изборът на нов шеф на Българска народна банка обаче остава за другата седмица и се чака гласуването да бъде на първото съвещание на Народното събрание на 13 април. Засега и двама претенденти не събират задоволително поддръжка, а от опозицията в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи настояват, че не поддържат нито един от двамата.

Споровете кой да оглави националната банка провокираха нелек трус и различия в обединението. Кандидатите за гуверньор на Българска народна банка бяха в детайли изслушани и в Народното събрание.

ГЕРБ даже обявиха, че най-вероятно въобще няма да гласоподават. Днес пък Демократична България обясниха, че ще поддържат претендента на Политическа партия Андрей Гюров. Българска социалистическа партия пък наподобява не утвърдиха задоволително нито единия, нито другия.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР