Явно ние имаме проблем като общество и той не е

...
Явно ние имаме проблем като общество и той не е
Коментари Харесай

Д-р Гълъбова за убийството на децата в Сандански: В обществото има сериозен проблем с насилието

Явно ние имаме проблем като общество и той не е единствено с пандемията. Имаме доста сериозен проблем с насилието и той произлиза от това, че сякаш нямаме рецептори за принуждение. Това изясни в ”Денят стартира ” по Българска национална телевизия психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова във връзка тежкото ликвидиране на две деца в Сандански.
Не идентифицираме като принуждение това, че при разлъка на родителите, единият не дава на другия да вижда децата. Не идентифицираме обстоятелството, че в българското семейство доста се мълчи, не се приказва, няма прочувствена непосредственост сред децата и родителите, която се гради на едни топли човешки диалози, на една заинтригуваност, добави експертът.

По тези и още други аргументи насилието в нашето общество се шири и се стига до такива в действителност чудовищни закононарушения, счита доктор Гълъбова.

По думите й, психическото положение на хората в този момент е по-тежко спрямо месеците на карантината. Има потребност да стартират мероприятия по психическа работа и с медиците, тъй като съсловието изнемогва, издъхва, акцентира доктор Гълъбова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР