Явно не е на нивото на Блага Димитрова, за да

...
Явно не е на нивото на Блага Димитрова, за да
Коментари Харесай

Калоян Методиев иска оставката на Илияна Йотова: Тази жена не може повече да е вицепрезидент


Явно не е на равнището на Блага Димитрова, с цел да прояви достолепие и да се отдръпна, написа той в профила си във Facebook

От профила във Facebook на Калоян Методиев  - някогашен шеф на кабинета на Корнелия Нинова в Министерство на стопанската система

Какво работи българският вицепрезидент? Най-краткият отговор е: нищо. По света подобен пост съвсем не съществува. Има го в Индия с 1 милиарда население, в Съединените щати, където действително е вицепремиер и на още едно-две места из Южна Америка. У нас кой знае за какво в Конституцията са измислили и подобен пост.

Ако човек прегледа протичащото се към сегашния вицепрезидент,  може да се хване за главата. Веднага откакто се заклеха за втори мандат, още през зимата стартира открита офанзива против мъчно формирания и постоянно определен кабинет на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ: „ Нямате 100 дни “. И стартира едно непрекъснато рутене на държавното управление на демократичния консенсус с изявленията, плювни, интриги. Ако си затворим очите този устен прелом може да мине за изтъкване на неточности и някаква непремерена интервенция, изпускане на нерви, надскачане на пълномощия. Направеното от вицепрезидента Йотова преди няколко дни обаче към този момент не разрешава да се затварят очи. Тя изиска оставката на водач на законна политическа партия – Корнелия Нинова. Точно по този начин –  настоящ вицепрезидент желае оставка на партиен водач. И от космоса да го погледнете, и от дъното на морето това е безспорна интервенция в партийната система и нарушение на конституцията. Тази жена не може повече да е вицепрезидент. Миналата събота тя взе участие намерено във вътрешнопартиен прелом, който обаче не съумя. Сега е редно да си подаде оставката и да напусне президентството. Незабавно! Няма 100 дни – незабавно!

Нарушенията на Конституцията й станаха табиет – събаряне на кабинет, присъединяване във вътрешнопартиен прелом, нарушаване на правилото за индиферентност на президентската институция.

И в случай че се върнем към началото на този текст: „ Какво работи българският вицепрезидент? “  ще забележим, че отговорът „ нищо “ е единствено едната част на монетата. Очевидно нашият вицепрезидент работи „ люлеене на страната “. И в случай че един непознат наблюдаващ гледа в профил евентуално би си споделил поклащайки глава: „ Българите си заплащат, с цел да ги клатят. Как е допустимо! “

Най-скъпо платеният незает в страната взима петцифрена заплата, охрани, коли, личен състав, непрекъснати командировки….., с цел да разрушава държавността! Да привиква превратаджии от целия набор, да смъква доверие в държавно управление, да желае оставки на политически организации, да интригантства по медиите, да взривя договаряния за сформиране на нов кабинет. Какво желае тази жена? Явно не е на равнището на Блага Димитрова, с цел да прояви достолепие и да се отдръпна. Няма да остави партийната система да се успокои, да търси взаимни отстъпки, да се стабилизира и оттова да тръгне нанякъде и страната след политическата рецесия. След като няма предпочитание да напусне сама би трябвало да ѝ се припомня, че е нарушила Конституцията (основния закон); че българите не са балъци да си заплащат, с цел да ги клатят; че сме европейска страна, където президентите (европейците очевидно са по-глупави и по-бедни от нас и нямат вицепрезиденти) успокояват политическата система и оказват помощ на страната да е постоянна, а не я рушат; и нe на последно място: че в случай че президентството й е тясно и го употребява за други цели не й е там мястото.

Защо този привидно незначителен въпрос е значим? Много просто – тъй като тази група няма да миряса, ще стартира да подкопава и идващото държавно управление, да води подривна и открита война с всевъзможни демократични форми на ръководство, да се занимава с партийно разтрошаване и интервенция, да прави и разрушава политически планове, да мачка законите и Конституцията. Следствие от всичко това ще е продължаващо утежняване на икономическите и обществени индикатори, неустановеност, безвластие. А цената я и ще я заплащат българските жители и фамилии. Това би трябвало да се разбере. Редът стартира от дребните неща като да вземем за пример отстраняването на този център, събрал се различен (около ГЕРБ), които желаят да генерират безвластие, неустойчивост и безпорядък.



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР