"Явно напрежението се вдига. Всички това го виждаме, но не

...
"Явно напрежението се вдига. Всички това го виждаме, но не
Коментари Харесай

Явно напрежението се вдига, но не "дрънчи на война": Премиерът

"Явно напрежението се подвига. Всички това го виждаме, само че не бих споделил, че сега дрънчи на война. Моята преценка е, че ескалацията се подвига за жалост. А ние желаеме деескалация ". Това сподели министър председателят Кирил Петков поради напрежението към Украйна.

По думите на министър- ръководителя корабите в Черно море и самолетите, които идват насам, не са някаква изключителна обстановка.

"Това е част от решение, което се взе през 2016 година, няма някаква нова рамка ", посочи той.

По-късно във вторник ще се организира съвещание на Съвета по сигурност към Министерския съвет , там ще бъде разисквано напрежението към Украйна и проектите на съдружниците в НАТО да укрепятизточния фланг на Алианса. Според Петков по време на Съвета ще бъде изработен цялостен разбор на обстановката, въз основа на който "ще вземем най-отговорната национална позиция в сходство с българския интерес ".

"Оттук нататък това ще е главният орган за взимане на сериозните решения за сигурността на България. Днес ще проучваме напълно ситуацията и ще дадем рекомендации към Министерския съвет за утрешното съвещание ", сподели министър председателят във връзка свикания от него Съвет.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР