Явно има раздвижване за 3-ия мандат към ДБ, но ние

...
Явно има раздвижване за 3-ия мандат към ДБ, но ние
Коментари Харесай

Нинова: За какво да се извинявам на дъщерята на Радев?

Явно има оживление за 3-ия мандат към Демократична България, само че ние имаме преимуществото да можем да приказваме с всички
Създават се нереалистични упования, че конгресът на Българска социалистическа партия ще сменя водача

" Защото сме питали ли? Ние не сме я обидили с нищо. "

Така Корнелия Нинова отговори на въпроса в неделя сутринта от Мария Цънцарова по Би Ти Ви дали откакто и президентът, и режисьорът Максим Генчев отхвърлиха, че дъщерята на Румен Радев има контракт за фотоси в новата му продукция, не счита, че дължи опрощение на момичето.

" Поставяте в подтекст ", означи водещата. " Нито сме коментирали персоналните й качества, нито нищо. Самият режисьор споделя, че тя е предходна кастинг и има ангажимент, не сме го казвали ние ", отвърна лидерката на Българска социалистическа партия.

Скандалът избухна предходната седмица на съвещание на медийната комисия, на което бе изслушван шефът на Българска национална телевизия.

Абсолютно се изкриви дебатът за дъщерята на президента. Г-н Кошлуков бе поканен, тъй като с филм в Българска национална телевизия се карикатури обликът на Ботев, преди този момент беше с Левски. Това е огромната тематика, настоя Нинова и изясни, че става дума въобще за националните и културни полезности и по какъв начин те се предават на младите.

Оказа се, че се е подготвила за студиото с цитати от учебници. Според един от тях огромното преимущество на българския език било, че ти дава независимост никой да не те разбере в чужбина, когато приказваш на него.

" Хиляди пъти й споделих, че това момче не е за нея, ще ги разделя " - по този начин пък била " преведена " на седмокласниците поемата " Неразделни " на Пенчо Славейков, продължи да чете Нинова.

Според нея филмът за Ботев е част от тази огромна тематика - че децата скоро няма да знаят какво е българщина. А въпросът за дъщерята зародил вторично и най-остро го сложили от Демократична България. Питали единствено правилно ли е, че тя ще взе участие в третия филм за Българска национална телевизия с този режисьор и има ли спор на ползи, тъй като това се финансира с държавни средства. Какво засягане на момичето има, за какво не може да се пита, недоумява Нинова. 

" Разбира се, че децата не би трябвало да се намесват в политиката. само че и не трябва да позволяваме фамилии, близки компании на близки хора да вземат участие там, където има държавни средства, държавна политика. Всеки е свободен - направи си частна продукция. Сега ще гледаме и корекция в Закона за спор на ползи... Трябва да си пазим фамилиите от такива случаи, в които може да бъдем укорими, че сме употребявали постовете и властта си, с цел да бъдем облагодетелствани ", съобщи още Нинова.

Моят наследник завоюва десетки интернационалните олимпиади по математика, самичък си заслужи следването в Съединени американски щати, няма по какъв начин аз да го направя медалист, разяснява тя паралела, че и за нейния наследник се пишеше в отрицателен подтекст.

Лидерката най-после обвърза двата въпроса - да се направи политическия извод, че би трябвало да се отделя 1% от Брутният вътрешен продукт за просвета и да се управлява по какъв начин те се харчат. А в програмата за ръководство на възможен кабинет да се запише обзор на образователното наличия. Тези политически проблеми и с кино лентата за Ботев, и с прочетените учебници би трябвало да водят политиците до заключения по какъв начин това да се оправи, настоя Нинова.

Нито като самопризнание, нито като наказване за Българска социалистическа партия би оценила, в случай че Радев даде мандата на нея.

" Третият е най-голямата отговорност преимуществото ни е, че запазихме добър звук макар разногласията по обособени въпроси. Това ни дава опция да беседваме умерено и да вземем рационално решение. А в случай че не го вземем, да излезем пред хората и да го разбираем умерено: това са ни разликите, отиваме на избори. Просто е ", разяснява тя.

Имаме оживление - Политическа партия и ГЕРБ през вчерашния ден следобяд заявиха, че биха подкрепили мандат на " Демократична България ".

Това означи соцлидерката, без да даде знак, че изпитва някакво задоволство от евентуалните шансове за постоянен кабинет следователно. 

Формално отговорността стои пред третия мандатоносител, само че действително е пред всички парламентарни партии. Ако президентът го даде на Българска социалистическа партия, ще свикаме Националния съвет на партията и ще обсъдим всички разновидности, уточни Нинова пред Би Ти Ви какви са упованията на " Позитано ".

При всички случаи подобен кабинет би трябвало да има ясна стратегия, период за работа, задания, добави тя. И при всички разновидности, с изключение на мандат за Движение за права и свободи или " Възраждане ", ще участваме в диалозите.

Ключов за България миг е, изискват се взаимни отстъпки, само че те би трябвало да са доста рационални - да слагат националния интерес преди всичко, само че и да не обезличават партиите, разгласи лидерката.

Тя не отговори на въпрос може ли Българска социалистическа партия да е в ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи с обяснението, че мнението й първо би трябвало да чуят членовете на партията.

Ръководният орган на Българска социалистическа партия ще взема решение дали може да си сътрудничи с ГЕРБ, борбата ни със задкулисието е изстрадана най-малко 7 години - всичко сме видели и не сме се предали, акцентира Нинова. Без смяна в този модел на политика не може да се работи с ГЕРБ и Движение за права и свободи и това е кардинално, добави тя.

Иначе категорично написаното решение на социалистите е, че не може да взе участие в ръководство с мандата на ГЕРБ. Няма до момента такова за мандат, подсилен от ГЕРБ.

Да приказваме имаме ли предпочитание да вършим държавно управление, или ще вършим реплика, с цел да не се понесе виновността за следващите избори от някоя от партиите - това би трябвало да е методът в тази толкоз значима за страната седмица, настоя Нинова.

Ако водачите отговорят на поканата за диалози, втората стъпка е да се свикат екипите по една стратегия за ръководство, очерта тя какво би направила Българска социалистическа партия, вземе ли мандата. На тази стратегия да се сложат период и задания и в разписването им да вземат участие всички обединения, приели да водят диалозите.

Без авансово сложени условия, които е ясно, че няма по какъв начин да бъдат признати - това ще е методът на Българска социалистическа партия за разлика от " Промяната ". Те сложиха като изискване при втория мандат военната помощ за Украйна, подсети Нинова.

Хоризонтът до локалните избори се показва от някои сътрудници за работа на подобен избавителен кабинет, само че не сме го обсъждали съответно, ще зависи от договарянията с другите партии, изясни председателката на социалистите.

Според Нинова невъзможността да се получи държавно управление с червен мандат няма да се отрази вътрешнопартийно в Българска социалистическа партия.

Нереалистични упования се основават, че конгресът ни ще сменя водача. Ние единствени направихме избора на ръководител директен - от всеки член, не от конгреса, подсети лидерката.

Не единствено че нямало настройка директният избор да се анулира, както желае вътрешната й съпротива, изпод идвали оферти това да се разшири, като да вземем за пример и локалните водачи се избират директно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР